Olimpicii romani au obtinut trei medalii de aur, trei de argint si una de bronz la Turneului International de Informatica din Bulgaria, a anuntat miercuri Ministerul Educatiei, citeaza News.ro.

Medaliile de aur au fost obtinute de Adrian Emanuel Dicu - clasa a VIII-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, Andrei Costin Constaninescu - clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Costin Andrei Oncescu - clasa a X-a la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung.

Cei trei elevi laureati cu argint sunt Alexandra-Maria Udristoiu - clasa a VIII-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, Andrei Coman - clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala si Andrei Popa - clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui.

Medalia de bronz a fost castigata de Maria-Alexa Tudose, eleva in clasa a VIII-a la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Ploiesti. Din echipa Romaniei a facut parte si Radu Alexandru Muntean, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala.

Olimpicii romani au fost insotiti si pregatiti de profesorii Marius Nicoli, de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, Daniela Elena Lica, de la Centrul de Excelenta Prahova, Ciprian Chesca, de la Liceul Tehnologic "Costin Nenitescu" din Buzau si studentul Radu Visan, de la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a editie in format international. Initial, concursul se adresa exclusiv liceelor de informatica din tara gazda. La concurs au participat loturi nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Romania si Rusia.