Elevul de la Scoala 16 din Pitesti, diagnosticat cu ADHD, a revenit la ore insotit de mama sa, nefiind inregistrate reactii ostile din partea colegilor, a anuntat marti prefectul judetului Arges, Cristian Soare, potrivit Agerpres.

Prezenta mamei la cursuri a fost posibila dupa ce Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, unde femeia este angajata, i-a asigurat un program flexibil de lucru.

"Ieri (luni - n.r.), elevul s-a prezentat la ore insotit de mama sa. Orele de curs s-au desfasurat normal. Impreuna cu DGASPC, in reteaua careia este angajata mama elevului, am stabilit ca acesteia sa-i fie intocmit un program flexibil de lucru, care sa-i permita insotirea elevului la ore. (...) In prezenta mamei, elevul este foarte linistit, da randament, deci nu sunt probleme, copiii l-au primit, deci lucrurile nu au fost tensionate", a declarat prefectul in cadrul unei conferinte de presa.

Elevul diagnosticat cu ADHD participa doar trei ore pe zi la cursuri, atat el, cat si colegii, beneficiind in continuare de consiliere psihologica.

"DGASPC continua consilierea psihologica a elevului, realizand in paralel si o consiliere a colegilor acestuia, pentru a pregati integrarea in colectivitate. (...) In final, copilul trebuie sa fie integrat in clasa, si iata ca se fac acesti pasi, se fac aceste demersuri din ambele parti", a mai spus Cristian Soare.

Elevii unei clase a VII-a de la Scoala 16 din Pitesti au refuzat timp de trei zile sa intre la ore, afirmand ca nu se simt in siguranta din cauza colegului lor, care i-ar fi amenintat in repetate randuri cu acte de violenta. Actiunea copiilor a fost sustinuta si de parinti.

Protestul elevilor a incetat pe 20 octombrie, dupa o serie de demersuri facute de reprezentantii tuturor institutiilor abilitate.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) a anuntat, pe 21 octombrie, ca a depus o plangere penala in acest caz.