Cum au ajuns 60 de magistrati sa incaseze pensii de 22.000 de euro pe luna

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 6 octombrie 2016, 15:49 Actualitate | Esenţial


Mecanismul prin care cei 60 de magistrati despre care Ministerul Justitiei a anuntat ca incaseaza pensii de 1 miliard de lei vechi fiecare (22.000 euro) este destul de simplu si s-a intamplat inainte de 2011, in mandatul fostului CSM, au declarat pentru HotNews.ro surse din sistemul judiciar. Magistratii s-au pensionat in luna in care au incasat o serie de sporuri castigate prin hotarari judecatoresti. In aceasta situatie, legea speciala prin care se pensioneaza magistratii prevede ca pensia reprezinta 80% din indemnizatia de incadrare si sporurile avute in ultima luna de activitate inainte de data pensionarii.

Numerosi magistrati au inceput diverse actiuni inca de acum zece ani pentru a beneficia de diverse sporuri: 30% din salariu de care beneficiau la acea vreme doar procurorii DNA si DIICOT, sportul de confidentialitate de 15% etc. Surse din Ministerul Justitiei au explicat ca aceste pensii au fost posibile "printr-o lacuna a legii" care intre timp a fost remediata.

Toate aceste sporuri recuperate se puteau ridica la sume destul de mari, de ordinul a cateva zeci de mii de euro. In momentul in care magistratii castigau procesul si aceste sume le intrau in cont, tot atunci aveau grija sa se si pensioneze pentru a li se aplica articolul 82 din legea 303 care prevede urmatoarele
 • Art. 82: (1) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţia de judecător ori procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi în funcţia de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
Potrivit surselor HotNews.ro, cazurile in care magistratii au procedat in modul descris mai sus "este imoral, dar nu si ilegal". In acest cazuri,au explicat pentru HotNews.ro sursele citate, nu se mai poate face nimic. Cei 60 de magistrati care au incasat in ultimii ani pensii de 22.000 de euro pe luna (100.000 de RON) vor ramane mai departe cu aceste pensii, care nu pot fi taiate.

Mentionam ca HotNews.ro a scris in premiera in urma cu doua zile ca, in Romania, exista 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna. Informatia a fost transmisa de Ministerul Justitiei intr-un set de raspunsuri pentru HotNews.ro la cateva intrebari pe marginea unei postari publicate de ministrul Raluca Pruna in data de 21 septembrie pe Facebook. Raluca Pruna scria atunci, in contextul grevei magistratilor: "As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuți in avocatura - never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)".

Intrebata de Hotnews.ro cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: "Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii."

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Ministerul Muncii analizeaza in acest moment cum a fost posibila acordarea pensiilor de peste 22.000 de euro. Mentionam ca indemnizatiile magistratilor sunt intre 38.000 si 12.000 de RON in functie de vechime si treapta profesionala.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24803 vizualizari

 • +44 (56 voturi)    
  Pe ce criteriu se dau asa pensii (Joi, 6 octombrie 2016, 15:57)

  Toni_Romania [utilizator]

  Criteriul este: "Tu magistrat ai facut scapati, nonstop, mari politicieni mafioti si mari delincventi economici, iar eu Stat iti dau o super-pensie de vis sa ti tii gura pana la moarte"
  • +78 (78 voturi)    
   Pensiile trebuie sa reprezinte doar contributia (Joi, 6 octombrie 2016, 16:07)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   E pur si simplu ABERANT sa stabilesti ca unii pensionari primesc pensii in funcite de ultimul salariu iar restul in functie de salariile din zeci de ani de munca.

   Sunt 100% sigur ca este anti-constitutional si ma mira cum de mai exista legi care spun ca cetatenii nu sunt egali in drepturile lor fundamentale cum e dreptul la pensie.
   • +20 (46 voturi)    
    De acord (Joi, 6 octombrie 2016, 16:34)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    Raman la ideea ca este vba de o cumparare a tacerii acestor magistrati. Ca in Romania postdecembrista doar trei legi mai merg bine :Legea Gravitatiei, Legea Junglei si Legea Tacerii. Dupa cum bine zicea Vadim.
    • +6 (10 voturi)    
     Ai ,,dreptate'', daca castiga Vadim (Joi, 6 octombrie 2016, 23:31)

     Carpi [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     in 2000, dupa gravitatie, jungla si tacere, am fi avut si legea lui Putin !!
     Chiar Vadim, zicea acum vreo 7-8 ani, ca s-a intalnit atunci intr-o calatorie in Rusia cu un interlocutor pe nume....tot Vadim !!!. Era foarte bucuros in a povestii la Bucuresti pe un post TV despre acea intalnire cu ,,omonimul'' lui din Rusia !!!.
     Apropos de ,,Vadim''. Este acesta un nume italian sau fracez ??. Ca nici dupa atata timp dupa '89 nu reusesc sa-mi dau seama??
     • -1 (5 voturi)    
      fii pe pace (Vineri, 7 octombrie 2016, 8:29)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Carpi

      1.Fii pe pace, dormi in pace, ca din 1996 RO e sub control U-s-a.
      2.Nu te mai lua de CVT, ca nu din cauza lui Vadim s-a ajuns la asa pensii aberante si la dezastrul din tara.
      • 0 (2 voturi)    
       Aoleu!! Imi aduc aminte (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:51)

       Carpi [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

       in 1992, dupa alegeri, la TV, stand la o masa mare, si semnand un protocol prin care ,,ceda voturile'' parlamentarilor Romania Mare, pentru urmatorii 4 ani !, ,,alesului Moscovei'' Iliescu !!.
       Funar (langa) el, la masa, facea acelasi lucru cu voturile PUNR !!
       Funar (atunci tanar)(care din astia 3, este singurul adevarat roman !!! ) ceda voturile din naivitate !!
       Dar nu-mi spune ca Vadim la experienta lui,
       o facea atunci din naivitate !!!!
   • +26 (26 voturi)    
    hm (Joi, 6 octombrie 2016, 19:12)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    Poate ca un magistrat de ala face cat sapte presedinti ( de tara ), din moment ce pensia unuia e de sapte ori mai mare decat salariul presedintelui tarii.

    Curtea de Conturi ce-a pazit pina acum? Stie?Are vreo reactie?

    Controlul financiar intern de la Ministerul Muncii nu a aflat inca ce trebuia sa verifice sau a vazut si nu a vrut sa stie?

    CSM nu spune nimic (lege 317/2004 art 40 lit g)?

    Directia de Munca si Protectie Sociala (judeteana) nu spune nimic?

    Si , in fine, pensionarea se face la propunerea CSM( conform solutionarii cererii de pensionare de catre directiile de munca judetene) dar cererea de eliberare din functia de magistrat nu e semnata de catre presedintele Romaniei?

    In concluzie propunem si semnam chiar asa, la liber , fara sa ne uitam pe anexe si sa citim continutul cererilor?
    Sau ne facem ca nu le vedem si toata lumea e vesela?

    Cine sa raspunda la dilema asta?
    • +4 (4 voturi)    
     pensie (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:57)

     TudorNicolae1 [anonim] i-a raspuns lui utilizator_

     acesti oameni,daca pot fi numiti asa,nu mai au nimic in ei decat dorinta de inavutire ! de aici si cardasia lor cu interlopii(multi in parlament )! un magistrat de caracter ar fi renuntat dar de unde caractere ???
   • +23 (23 voturi)    
    Este anticonstitutional ! (Joi, 6 octombrie 2016, 20:18)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    Dar cine stabileste ? Curtea Constitutiomala . Acolo sunt magistrati. Se vor apara intre ei ca corbii ( cacofonie voluntara !).
    Un magistrat da statul in judecata , pentruca el vrea pensie mai mare. Alt magistrat judece " speta ".
    Ghici care va fi sentinta ?
   • +8 (8 voturi)    
    Judecatorii (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:15)

    ionisus [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    Fac parte dintre cei cu pensii ''speciale'' si care nu contribuie cu nicio suma la fondul de pensii, niciodata!
    Avand in vedere aceste ''sacrificii'', merita si ei o pensie care sa le asigure un trai decent, nu-i asa!
    Cata nerusinare, fratilor, si le mai pretindem astora sa fie si cinstiti!
  • +18 (20 voturi)    
   Lege cu articol unic (Joi, 6 octombrie 2016, 18:30)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Daca legea nu poate corecta o asemenea aberatie, propun sa se dea o lege in felul urmator: orice persoana care incaseaza o pensie speciala peste 3000 E sa fie condamnata la moarte. Mor 60 de ticalosi. In spitale mor mai multi din cauza lor. Deci cum e mai drept sa se procedeze?
  • +5 (7 voturi)    
   unde se vede (Joi, 6 octombrie 2016, 21:59)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

   de ce nu avem 2 per cent pentru armata !
 • +56 (58 voturi)    
  Pensiile astea nesimtite nu sunt legale ! (Joi, 6 octombrie 2016, 16:03)

  NicolaeA [utilizator]

  Sumele castigate in procese cu statul nu sunt nici salariu de incadrare si nici sporuri !
  Recalculare si banii inapoi, asa cum se face si la muritori cu pensii de 300 lei !
  • +45 (45 voturi)    
   Sporuri cuvenite (Joi, 6 octombrie 2016, 16:12)

   Rha-Doo [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   Daca se calcula conform cu sporurile "cuvenite" in luna pensionarii erau una. Dar dansii si-au pus sporurile "recuperate" si au scuipat pe toata masa de justitiabili.
  • +40 (40 voturi)    
   perfect adevarat! (Joi, 6 octombrie 2016, 16:30)

   tropotaru [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   Foarte, foarte buna observatia ta.

   Adaug eu: chiar daca s-ar inregistra suma castigata prin proces in contul unor sporuri sau alte drepturi salariale, acestea ar trebui defalcate pe luni, pentru taota periada pentru care au fost obtinute.

   exemplu: daca, sa zicem, judecatorul a obtinut recunoasterea unor beneficii salariale de 1000 lei pe luna pentru perioada ultimilor 5 ani, SA NU SE CONSIDERE ca a incasat intr-o luna 1000 lei x 5 ani x 12 luni = 60000 lei, pentru ca este o eronat. Cel care a inregistrat in cartea de munca o asa absurditate trebuie condamnat pentru abuz.
  • +3 (13 voturi)    
   Cand te gandesti (Joi, 6 octombrie 2016, 19:28)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   Cum grefierii supravietuiesc cu 1000 lei /luna..nu este echitate in societatea noastra
 • +50 (58 voturi)    
  sa ne intelegem (Joi, 6 octombrie 2016, 16:03)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Un judecator nu poate sa aiba 500 de euro pensie, daca vrem justitie dreapta.

  Dar sa aiba 22k, sa li se calculeze la ultima luna, e bataie de joc.
  • +26 (28 voturi)    
   se poate (Joi, 6 octombrie 2016, 16:35)

   AlinG [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Eu zic ca se poate, trebuie aplicata legea doar, si anume, daca-l prinzi ca nu-i "motivat" suficient cu ceea ce primeste de la stat, ii "dai" niste ani seriosi de inchisoare pentru orice spaga primita, in asa fel incat nici sa nu ii treaca prin cap sa ia spaga, sunt sigur ca sunt multi care ar lucra si pe bani mai putini si ar face treaba.
   Trebuie platiti decent dar nu cum se procedeza acuma, tot le dai bani ca sa nu fie tentati si pana la urma se vede ca tot nu le ajunge si tot iau mita.
  • +29 (31 voturi)    
   precizare (Joi, 6 octombrie 2016, 17:12)

   step by step [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   un medic nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem medicina dreapta, un invatator nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem invatamant drept, un pompier nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem interventie dreapta, un gunoier nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem serviciu de curatenie drept, un mecanic de locomotiva nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem transport drept, un functionar nu poate sa aiba 500 de euro pensie daca vrem serviciu administrativ drept.....fara ei nu putem trai.
   • -5 (7 voturi)    
    In momentul in care militarul (Joi, 6 octombrie 2016, 23:55)

    Carpi [utilizator] i-a raspuns lui step by step

    magistratul si legiuitorul nu au 400-500 Eu pensii (macar), statul dispare, iar ceilalti cetateni nu vor mai avea nici un fel de pensii !!! , ba chiar in cazul cel mai grav, nici un fel de tara !!. Adica cam la fel ca in Irak si Siria !
  • +21 (21 voturi)    
   felul acesta de a pune problema pensiilor (Joi, 6 octombrie 2016, 18:13)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   unor categorii de bugetari, este gresita, pt ca pensia este de la stat, nu dintr-un cont privat, statul ar trebui sa dea un maxim pt. judecator, in cazul de fata, dar daca ar fi vrut pensie mai mare, ar fi trebui sa fi contribui la un fond privat de pensii, asa cum este de ex. in SUA.
   pana la pensionare, e oarecum justificata salarizarea mare a celor din justitie, dar dupa pensionare, ce fel de justitie mai poate face ?
   adevarul este ca Romania e impartita pe caste, toate sunt cu fundul in sus, pana si salariul mediu e mai mare la stat ca la privat, invers ca in tarile pe care le dam exemplu de capitalism doar cand convine unora din politica sau presa.
 • +24 (28 voturi)    
  daca "nu pot fi taiate" (Joi, 6 octombrie 2016, 16:06)

  Metusala [utilizator]

  atunci trebuie lichidati pt ca statul nu trebuie sa plateasca bani nemeritati
 • +50 (50 voturi)    
  impozit (Joi, 6 octombrie 2016, 16:06)

  Jude [utilizator]

  E foarte simplu. Aplici impozit de 99% pentru ce depaseste o anumita suma. Si da vor avea pensii de 22000 Eur dar vor incasa doar 3-4000 Eur.
  Cand aud exprecia "nu se mai poate face nimic" imi vine sa plec din tara si sa las hotii sa fure cat vor vrea.
  • +10 (14 voturi)    
   Optiunea nucleara... (Joi, 6 octombrie 2016, 17:26)

   DanielMarinache [anonim] i-a raspuns lui Jude

   Pare simplu si tentant. Dar atunci trebuie sa impozitezi in acelasi fel TOATE pensiile de 22.000 EUR. Poate cei care au contrbuit corect nu trebuie sa sufere la randul lor...
   • +14 (14 voturi)    
    .... (Joi, 6 octombrie 2016, 18:18)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui DanielMarinache

    Exista? Cam ce contributie ar fi trebuit sa aiba a.i. sa aiba pensia asta pe sistemul clasic de calcul, nu pe gluma asta cu ultimul salariu.? Ma gandesc ca Tiriac de ex. nu s-a gandit ca va trai din pensie.
   • +12 (12 voturi)    
    Nu exista (Joi, 6 octombrie 2016, 20:26)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui DanielMarinache

    pensii de 22.000 Euro la cei care au contribuit corect ! Tu la cine te-ai gandit ?
 • +26 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 octombrie 2016, 16:10)

  [anonim]

 • -16 (16 voturi)    
  posibil (Joi, 6 octombrie 2016, 16:11)

  zicsieu [utilizator]

  as vrea sa vad si eu documentele care spun acest lucru. sunt sigur ca exista o discrepanta in renumerarea angajatilor dar pana nu vedem dovezi de ce am crede pe oricine vorbeste despre acest subiect? e timpul ca toti cei care dau stiri / bombe / senzationale si ce o mai fi sa aduca dovezi. fara dovezi ne adancim in mocirla informationala intretinuta ani de zile de aceleasi publicatii.

  PS HN pls macar publica raspunsul ministerului de justitie. e mai corect asa.
 • +20 (20 voturi)    
  mda (Joi, 6 octombrie 2016, 16:15)

  SoulSearcher [utilizator]

  pensie limitata la 3000 euro indiferent ca a fost portar la fabrica sau judecator la CCR e ceva ce trebuie facut imediat.

  deci noi platim 60 x 22.000 euro pe inca 20-30 ani, cat o mai trai judecatorii astia ? sublim
 • +32 (32 voturi)    
  ...60 x 22,000 x 12 = 15,840,000 Eu/an (Joi, 6 octombrie 2016, 16:15)

  Observatore [utilizator]

  ... e o suma frumusica... de la citzi contribuabili se stringe suma asta ?
  • +40 (40 voturi)    
   mda (Joi, 6 octombrie 2016, 16:29)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

   e destul de simplu:

   deci salariul mediu brut in romania este de 2700 lei

   asta inseamna ca statul colecteaza 1420 lei si de la angajat si de la angajator

   1420 lei = 317 euro (4.47euro)

   15.840.000 / 317 euro = 49968

   deci aproximativ 50.000 de romani vor trebui sa munceasca si sa cotizeze la stat ca sa plateasca 60 de pensionari

   chiar nu ia nimeni nicio masura ? pai asta e JAF la drum mare
   • +1 (3 voturi)    
    ba da (Joi, 6 octombrie 2016, 22:51)

    Radu_Luci [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    zic și mai jos cum, dar fac un copy/paste cum m-a învățat nenea Ponta. așadar, dacă s-a citat corect, în acel articol 82 se menționează clar: „...se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani...”. adică la împlinirea acelei vârste, nu la împlinirea a 60 de ani și o lună, sau 61 de ani sau 67 jumate. sigur, problema e că tot un judecător (nu un amărât de inginer ca mine) va trebui să fie de acord cu asta și să ia decizia anulării pensiilor celor care împliniseră de mai mult de o lună (sau cât o fi diviziunea temporală minimă luată în considerare de instanță) vârsta de 60 de anișori. știu că logica mea de multe ori nu se potrivește cu aia după care se ia justiția în RO, dar... am dreptate de data asta?
  • -2 (4 voturi)    
   de la unul singur (Joi, 6 octombrie 2016, 19:26)

   anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

   de exemplu de la Voiculescu!
 • +30 (30 voturi)    
  Sa ma bata mama... (Joi, 6 octombrie 2016, 16:23)

  Skipper_The_Pinguin [utilizator]

  ... cat banet. 22.000 EUR pe luna. Adica 264.000 EUR pe an. Pai Banel Nicolita avea la jumatate din banii astia, pe an. Nici Valerica Gaman nu are atata pe an. Nici Budescu sau Tamas (glumesc). Sa mai taie nene din ele ca 'e' prea mari. Si asta din 2011... adica s-a depasit milionul de EUR, PENSIE. PENSIE platita si de mine si de restul trepadusilor din tara asta. Ce caterinca...
 • +32 (32 voturi)    
  !? (Joi, 6 octombrie 2016, 16:25)

  theo667 [utilizator]

  cum sa nu se poata? adica legea nu poate fi modificata? nu cumva poate fi si lasata mostenire sotiie si copiilor in caz de deces? si tot asa pana in 2500?
  • +17 (17 voturi)    
   ... (Joi, 6 octombrie 2016, 18:19)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   Daca are copii minori (adica facuti ca Tariceanu pe la 60+) primesc pensie de mostenitor. Cred ca si sotia daca nu a avut venituri.
 • +28 (28 voturi)    
  Discrepanta mare (Joi, 6 octombrie 2016, 16:34)

  Mo55u [utilizator]

  Aceste pensii sunt imorale, obtinute pe o scapare de lege...dar se pot rezolva daca exista vointa. Se voteaza fie o plafonare la pensii, desi am o banuiala ca nu se poate face acest lucru, sau prin impozitarea pensiilor mai mari de 5000 Euro cu 95% pentru sa zicem sanatate, unde se ia in considerare ca baza de calcul suma care depaseste plafonul.
  • +27 (27 voturi)    
   da (Joi, 6 octombrie 2016, 16:55)

   mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui Mo55u

   Da, asa este . Dar cine sa dea legea asta ?

   Daca se da , e atacata la CC , judecata tot de magistrati care ... isi acopera colegii care se poarta mai golaneste decat SOV.
 • +29 (29 voturi)    
  Sigur ca se pot diminua, se pot impozita (Joi, 6 octombrie 2016, 16:37)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Guvernul poate da o HG prin care toate pesiile de peste 5000 de euro sunt impozitate cu 95%.
  E legal, e moral si trebuie facut.
  Tinerii nostri muncesc 10-12 ore pe zi in companii multinationale si abia castiga 600-700 de euro pe luna. E nefiresc sa sustinem asemnea aberatie.
  CCR a gresit cand a statutat ca pensiile reprezinta un drept castigat, drept care nu poate fi modificat.
  E aberant sa nu poti modifica cunatumul pensiilor, mai ales in cazurile in care acestea nu au avut la baza principiul contributitivitatii.
  Economia noastra are un urias deficit pe fondul de pensii, nu inteleg de ce trebuie sa platim pensii mai mari de 2000-3000 de euro ?
  Magistratii si-au facut legi pentru ei, s-au declarat mai presus de lege si au spus ca ei au mandat 'constitutional'. De fapt au masluit legile astfel incat sa poata incasa pensii nesimtite.
 • -11 (21 voturi)    
  pai acuma sa vina ambasadorul (Joi, 6 octombrie 2016, 16:40)

  Toni_Romania [utilizator]

  Pai acuma sa vina ambasadorul U-s-a sa critice "anomaliile din Romania".
  • +15 (21 voturi)    
   TACI BAI DIN GURA... (Joi, 6 octombrie 2016, 17:51)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Tu tot timpul postezi numai prostii! Du-te si uita-te la latrina 3!
   • -2 (2 voturi)    
    ce ai ba? (Vineri, 7 octombrie 2016, 8:25)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

    instaurezi tu delictul de opinie pe net, sau ce?
  • +2 (4 voturi)    
   Daca un ambasador (Vineri, 7 octombrie 2016, 0:20)

   Carpi [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   U-s-a, in ultimii 25 de ani, ar fi spus in fata parlamentarilor romani, ca in Romania este bine sa se faca la fel ca in SUA, astfel orice cetatean sa aiba dreptul sa aleaga sa nu aiba pensie de stat si sa nu i se incaseze desigur impozit din salariu pentru asta, ar fi fost dat afara din Parlamentul Romaniei cu suturi in c_r !!
 • +13 (15 voturi)    
  ... (Joi, 6 octombrie 2016, 16:44)

  Sarmis [utilizator]

  Bun...si acum sa vina Biris sa explice cum e cu egalizarea sarcinii fiscale...

  Ca voia sa mute toate contributiile la salariat...adica prostii sa plateasca egal iar smecherii sa beneficieze.
 • +19 (19 voturi)    
  trebuie corectate (Joi, 6 octombrie 2016, 16:44)

  coloneze [utilizator]

  80% din salariu trebuie raportat la cat avea salariu, nu la ce le a intrat in luna aceea din hotarari judecatoresti. CINE A FACUT SI VOTAT LEGEA SA RASPUNDA!
 • +34 (34 voturi)    
  Alo . . . . (Joi, 6 octombrie 2016, 16:45)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . cum sa nu fie ilegale. Ba sunt atat de ilegale ca se vede si de pe luna. Adica eu am un spor lunar de 1000 de lei pe care nu il incasez din varii motive timp de 5 ani. Si apoi am grija sa dau in judecata statul pentru a-mi recastiga drepturile. Si pe buna dreptate castig procesul. Statul imi da toti banii odata, adica 60.000 de lei si eu baiat istet in acea luna ma pensionez. Un functionar idiot de la Ministerul muncii nu imi calculeaza pensia pentru cei 1000 de lei cuveniti legal pe acea luna ci pentru 61000 (1000 spor lunar plus 60000 care nu au nici o legatura cu luna respectiva) de lei pentru ca atatia mi-au intrat in cont.Bine macar ca nu s-au gandit sa vanda o casa sau vreun teren si sa ii intre banii in cont taman in luna in care iese la pensie ca idiotul de la MM ii socotea si pe aia! Stau si ma gandesc cu groaza la ce fel de dreptate au impartit acesti magistrate acestia in decursul anilor de serviciu, cand de fapt, asa dupa cum se vede, sunt niste profitori ordinari. Buna treaba! Este ilegal mai oamenilor si nu imi pasa cine plateste oalele sparte, dar ele trebuiesc platite! In ce tara traim?
 • +25 (25 voturi)    
  O interpretare eronată a legii. (Joi, 6 octombrie 2016, 16:54)

  asavreau [utilizator]

  Normal ar fi ca sporurile salariale câștigate și acordate în ultima lună(!)(oare întâmplător?),să fie repartizate pe lunile din urmă.Nu înțeleg de ce la judecători legile se aplică anapoda și nimeni nu-i sancționat.Dacă am proceda toți așa țara asta s-ar duce de râpă.Este o jignire adusă sistemului judiciar,cum au procedat acești judecători.Sau comportat ca niște borfași.
  • +7 (9 voturi)    
   NU SUNT? (Joi, 6 octombrie 2016, 17:53)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Borfasi? Ia intreab- o pe Alinuta despre blaturile de la Arbitrajul Camerei de Comert!
 • +23 (23 voturi)    
  imoral dar nu ilegal? (Joi, 6 octombrie 2016, 16:58)

  codo [utilizator]

  Dar elastica mai e legea asta, stimabililor. Oare nu vreti sa spuneti ca legiuitorul chiar a vrut sa includa in lege ipoteza asta in care magistratii isi ticluiesc pensia singuri lipind-o de niste sporuri punctuale?! ce interpretare mai e si asta? nici in litera, nici in spiritul legii nu corespunde. Acele sporuri - pe care, fie vorba intre noi, tot ei si le-au validat in instanta - trebuie musai calculate esalonat pentru a vedea impactul asupra pensiei. Altfel ce rost mai are principiul contributivitatii daca fiecare primeste dupa cum isi aranjeaza singur mai bine? E strigator la cer: dupa securistii platiti regeste, "revolutionari" platiti regeste acum si magistrati platiti regeste si pitiţi mişeleşte (ca doar acum se aude de magaria asta). Lehamite.
  • +9 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 octombrie 2016, 20:46)

   [anonim] i-a raspuns lui codo

  • 0 (0 voturi)    
   "legiuitorul" lasati-ma cu vorba asta pompoasa (Vineri, 7 octombrie 2016, 20:00)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui codo

   care are zero acoperire in fauna din "Parlamentul Romaniei". "Auto" ala e "legiuitorul".
 • +27 (27 voturi)    
  Aparatorii legii (Joi, 6 octombrie 2016, 16:59)

  muciflenduri [utilizator]

  Cred ca si niste borfasi de rand ar avea scrupule in a abuza sistemul cu atata nesimtire.
  Dar cei 60 sunt cei care chipurile au impartit dreptatea. Niste jeguri ce merita cate un scuipat in fata de la toti cei pe care ii intalnesc.
  Sa primeasca 15 milioane de flegme pe fata si apoi sa se bucure de 'contributia lor' la sistemul de pensii.
 • +23 (23 voturi)    
  Imoral?!? (Joi, 6 octombrie 2016, 17:06)

  MPopa [utilizator]

  E imoral dar e legal? Cat de porc trebuie sa fii ca sa recurgi la o astfel de stratagema intr-o tara care se imprumuta an de an ca sa poata plati pensiile acelea amarate pe care le iau majoritatea batranilor?
  Si astia cica au fost judecatori. Instante morale, nu? Ca doar trebuie judecat in litera dar si in spiritul legii.
 • +22 (22 voturi)    
  nu se poate (Joi, 6 octombrie 2016, 17:07)

  TrueBlue [utilizator]

  Nu mai pot fi taiate? Ce interesant... Anumite lucruri nu pot fi facute niciodata. Si Ceausescu se credea nemuritor pana au venit unii si i-au aratat ca nu e asa.
 • +19 (19 voturi)    
  Niste nesimtiti (Joi, 6 octombrie 2016, 17:31)

  ivasile [utilizator]

  Si judecatorii, si guvernantii.
  Adica ai tupeul sa spui ca indemnizatiile pentru mame in sus si in jos, insa pe de alta parte n-ai nici o treaba cu plata acestor pensii.
  N-am vazut nici un guvernant sa spuna ca x % din pensii consuma y% din bugetul total de pensii... cu toate ca aceste pensii nesimtite sunt clar rezultatul unei fraude, ceea ce nu se poate spune despre indemnizatiile pentru cresterea copilului, unde efectiv n-aveai cum sa stii ca va fi aprobata legea ca sa-ti pui salariu mare in ultimul an...
  Inca odata, niste nesimtiti
 • +24 (24 voturi)    
  Pensiile (Joi, 6 octombrie 2016, 17:34)

  Fitter [utilizator]

  sunt in general secrete dar in Romania se pot afla multe secrete. Asa ca niste baieti isteti ar putea afla numele acestor pensionari privilegiati si sa le faca publice, pentru ca sa-i stie toti cei care vor avea contact cu persoanele respective, de la vanzatorul din supermarket pana la doctorul care il trateaza (daca nu cumva au plecat deja din tara si isi incaseaza "pensioara" pe alte meleguri mai sigure).
  • +14 (14 voturi)    
   Dar de ce sunt secrete? (Joi, 6 octombrie 2016, 18:31)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Fitter

   Daca sunt obtinute printr-o munca de o viata cinstita, ar trebui sa fie motiv de mandrie nu ceva de ascuns. Aceste pensii de 22.000 de euro obtinute printr-o munca "cinstita" de o luna, trebuiesc tinute secrete pentru a apara independenta justitiei de lege si bun simt.
  • 0 (0 voturi)    
   Daca sunt platite din taxe (Vineri, 7 octombrie 2016, 22:30)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Fitter

   nu pot fi secrete. Da, secreta daca contribuia la fondul de pensii, e castigul lui, a platit la stat, are dreptul la intimitate. Dar daca eu ii platesc pensia - el n-a contribuit un ban, vreau sa stiu cui i-o platesc.
 • +12 (12 voturi)    
  hotomanii (Joi, 6 octombrie 2016, 17:53)

  ic.ram1945 [utilizator]

  Acesti magistrati, hoti calificati,buni romani si ortodoxi, in activitatea lor zi-de-ziau avut tupeul sa condamne niste amarati de tigani&sarantoci pentru asazisa "furt calificat" in loc "de furt ereditar" iar pentru munca lor deosebit de utila societatii romanesti, au pretins si obtinut pensii cu care pot trai intr-o lume de vis... Hai Romania!
 • +10 (10 voturi)    
  Soluție (Joi, 6 octombrie 2016, 18:06)

  Amoredivino [utilizator]

  Dac-ar crăpa subit de inimă rea toți securiștii ăștia pensionați, nu s-ar putea spune că s-a rezolvat problema?
 • -2 (4 voturi)    
  mama ce m-as mai oftica daca as plati taxe (Joi, 6 octombrie 2016, 18:44)

  drup [utilizator]

  dar eu nu platesc taxe asa ca mi se rupe.
  PS traiasca Seichelu pupale-as sufletul lor si faptul ca s pot face off-shoreuri prin care noi oameni cinstiti sa ne bagam picioarele si sa ne vedem de profiturile noastre.

  PPS sictir la toti.
 • -5 (7 voturi)    
  Sa moara si capra vecinului (Joi, 6 octombrie 2016, 19:08)

  Carpati [utilizator]

  Cine poate, oase roade !
 • +5 (5 voturi)    
  Atac la justitie (Joi, 6 octombrie 2016, 19:47)

  Arminius [utilizator]

  Parca nu aveam voie sa comentam deciziile justitiei. Se va sesiza Inspectia Judiciara. Sa nu spuneti ca nu v-am zis.
 • +9 (9 voturi)    
  In Germania, si contributia la pensii e plafonata (Joi, 6 octombrie 2016, 20:44)

  deval [utilizator]

  (ca la noi) dar exista si limitata la maxim 5000 euro pe luna ! Magistratilor li se adauga anual alte categorii (gramezi neorganizate de aviatori, militari, politisti, parlamentari, alesi locali, personal didactic preuniversitar) , care de care mai "speciali" !
  Cand s-a facut legea magistratilor, Romania nu avea resurse sa le majoreze salariile, nu era in UE si nu avea capacitate sa primeasca imprumuturi cu dobanzi rezonabile !!
  Au trebuit sa le promita ceva mai bun pe lumea cealalta in schimbul independentei...
  Acum, daca nu se poate corecta aceasta aberatie, sa iesim la plimbare anul urmator pentru ca guvernul urmator sa faca si din restul cetatenilor, cetateni speciali pana nu ramanem in minoritate absoluta !!!
 • 0 (4 voturi)    
  dar legea este foarte precisă! (Joi, 6 octombrie 2016, 22:46)

  Radu_Luci [utilizator]

  dacă ați citat corect, în acel articol 82 se menționează clar: „...se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani...”. așadar, la împlinirea acelei vârste, nu 60 de ani și o lună, sau 61 de ani sau 67 jumate. sigur, problema e că tot un judecător (nu un amărât de inginer ca mine) va trebui să observe asta oficial și să ia decizia anulării pensiilor celor care împliniseră de mai mult de o lună (sau cât o fi diviziunea temporală minimă luată în considerare de instanță) vârsta de 60 de anișori. știu că logica mea de multe ori nu se potrivește cu aia după care se ia justiția în RO, dar... am dreptate de data asta?
 • +2 (2 voturi)    
  o fi legea precisa (Vineri, 7 octombrie 2016, 8:49)

  nedumeritul [utilizator]

  dar este anticonstitutional si o expresie clara a nivelului coruptiei pana la cel mai inalt nivel in Romania.
  Orice om care are un gram de creer vede ca este un abuz posibil doar in statele de dictatura.
 • +1 (1 vot)    
  Despre cum folosesec unii... (Vineri, 7 octombrie 2016, 10:12)

  Olyx [utilizator]

  "Sistemul" pentru beneficii NEMERITATE....Cei care s-au pensionat sunt "vechea garda" de pe vremea lui Ceausescu si cei care s-au "remarcat" de-a lungul timpului scurs de la Revolutie prin "ascultarea" ordinelor venite "de sus" si inghetarea, daca nu vicierea, multor procese. Asadar, ca in orice sistem ANACRONIC, precum cel de justitie ( sau educatie sau de sanatate...) din Romania, cei castigati sunt (TOT) "vechii", nu tinerii !!... Tot cei care s-au opus schimbarii si reformarii tarii, tot ei, sunt cei "premiati", ca asa-i in Romania ...
 • -1 (1 vot)    
  Cred că... (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:38)

  Claudiu-ȘtefanPopa [anonim]

  90% dintre cei care sunt indignați acum de faptul că 60 de magistrați au luat pensii uriașe(pentru RO), legal de altfel sau cum spune d-na ministru, profitând de o scăpare a legii, ar fi făcut exact la fel dacă ar fi fost puși intr-o astfel de situație. Mai mult, nici nu cred că ar fi putut refuza. Ce să refuzi, aplicarea unei legi? Mie mi-ar plăcea să știu care a fost mecanismul prin care s-a ajuns la o lege care a permis asta, cine a propus-o, dacă a răspuns cineva pentru acea scăpare a legii și mai ales, dacă acea ”scăpare” a fost chiar inocentă.Cred că talentul d-lui Tapalagă justifică asemenea pretenții.
 • 0 (0 voturi)    
  Cam asa: (Marţi, 10 septembrie 2019, 11:36)

  Ionut Paunescu1 [anonim]

  A fost cumva o lacuna voluntara sau involuntara ? Intreb pentru un prieten ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by