Instanta suprema judeca, marti, cererea senatorului Vasile Blaga de ridicare a controlului judiciar in dosarul in care procurorii DNA Ploiesti il acuza de trafic de influenta, transmite News.ro.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit in trei randuri, printr-un interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Stefan.

Cererea lui Vasile Blaga va fi judecata, marti, de un complet de drepturi si libertati al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fostul copresedinte al PNL, Vasile Blaga, a fost luni la Sectia 1 de Politie, unde trebuie sa se prezinte in zilele de luni si marti, la ora 09.00, dupa ce a fost plasat sub control judiciar.

Senatorul Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie, cand procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au inceput urmarirea penala in cazul sau, pentru trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o in perioada 2011-2012, cand era secretar general al PDL.

In aceeasi zi, Vasile Blaga a anuntat ca, in urma acuzatiilor care i-au fost aduse de catre DNA Ploiesti, isi depune demisia din functia de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

In acelasi dosar sunt urmariti penal fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila.