Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov nu a primit apeluri pentru a interveni dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter, revizuita ulterior la 5,3, produs sambata dimineata la ora 2:11, anunta Agerpres. Au existat insa apeluri prin care cetatenii intrebau cum ar trebui sa procedeze imediat dupa cutremur, daca sa paraseasca sau nu locuinta.

In Centrul Istoric a fost trimisa o autospeciala in recunoastere pentru a fi identificate eventualele probleme.

Cutremurul a fost resimtit puternic in Bucuresti si Republica Moldova,.

Seismul s-a simtit si la Iasi, mai multe apeluri telefonice fiind inregistrate la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din partea cetatenilor panicati.

Imediat dupa cutremur, angajatii ISU s-au deplasat in zona centrala a Iasiului, la Palatul Braunstein, pentru ca s-au desprins parti din tencuiala cladirii.

"Echipajele ISU au intervenit in municipiul Iasi pentru degajarea tencuielii cazute de pe o cladire precum si a elementelor de constructie a unui balcon. Cladirea nu este locuita si nu au existat victime. Am fost solicitati, prin serviciul de urgenta 112, pentru acordarea de servicii medicale la doua persoane care prezentau traumatisme minore", a declarat Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

Ambulanta a preluat 12 apeluri venite din partea unor persoane care au suferit atacuri de panica.

Mai multi utilizatori ai paginii de socializare Facebook au scris ca in timpul sinistrului usile mobilierului s-au deschis sau ca le-au cazut diferite obiecte. De teama unor replici puternice unii ieseni au preferat sa isi petreaca restul noptii in fata blocurilor sau in masini.