Armata va cumpara de la fabrica Roman Brasov un numar de 23 de camioane miltare 6X6 pentru circa 2,4 milioane de euro, iar de la Aerostar Bacau vor fi achizitionate motoare pentru avioanele de antrenament Iak-52 - sunt doua din ultimele achizitii din domeniul Apararii contractate de MApN. In acelasi timp au fost lansate alte licitatii pentru achizitia de autospeciale EOD (Explosive Ordnance Disposal) si CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare), dar si aproape 15.000 de veste anti-glont cu placi de ceramica si casti de protectie din kevlar.

Autocamion militar produs de ROMAN BrasovFoto: Roman SA

Roman Brasov a castigat un contract de 2,4 milioane de euro (fara TVA) pentru livrarea a 23 de camioane militare pentru MApN, scrie Newsbv.ro.

Autovehiculele au tractiune 6X6 si motoare MAN si sunt de doua tipuri: 11 dintre ele in configuratia transport container specializat ATCS si 12 in configuratia autocamion de transport capacitate medie ACMD.

Perioada de livare este de 14 luni de la semnarea contractului. Valoarea maxima a contractului estimata de catre MAPN era de 18 milioane de lei (4 milioane de euro), fara TVA. Prin urmare, Roman Brasov a castigat licitatia cu un pret aproape la jumatate, concurand cu firme internationale precum Iveco, Tatra sau MAN.

Intr-o alta licitatie contractata de MApN, Aerostar Bacau va furniza motoare M-14P pentru avioanele de antrenament IAK-52 pentru suma de 4,85 milioane de lei.

In acelasi timp, MApN a lansat in ultima perioada alte cateva noi licitatii pentru dotarea fortelor cu echipamente.

Astfel, pe 3 septembrie MApN a publicat in SEAP doua cereri de oferta pentru achizitionarea de vehicule de teren destinate cercetarii CBRN si pentru achizitia de casti/veste antiglont, scrie portalul resboiu.ro

Primul anunt se refera la achizitionarea unui numar de 4 autoturisme de teren neblindate (tip usor), pentru cercetare CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare), pretul estimat este de 6,51 milioane de lei (fara TVA), durata de derulare a contractului este de 60 de luni, iar locul de livrare este orasul Bucuresti.

A doua licitatie are in vedere achizitionarea unui numar 14.913 veste antiglont cu placi ceramice nivel IV si 14.881 de casti de protectie din kevlar, pretul estimat este de 51,7 milioane lei (fara TVA) iar durata de livrare este de 48 luni.

La finalul lunii August, MApN lansa o licitatie si pentru achizitia a trei autospeciale de Interventie EOD (Explosive Ordnance Disposal) cu un pret estimat la aproximativ 10,4 mil lei (fara TVA).

Alte achizitii recente in Aparare:

Noi achizitii in Aparare: Drone tactice de 55 de milioane de euro si 3 milioane de euro pentru sisteme de observare si recunoastere a tintelor pentru nave fluviale

Noi achizitii in Aparare: motoare noi pentru Vedetele fluviale blindate si barci gonflabile cu coca rigida de tip RHIB pentru trupele Fortelor Navale