Fostul primar al orasului prahovean Plopeni, Octavian Zaharia, a fost retinut, miercuri, de catre politisti, fiind suspectat ca a ajutat alte persoane sa fure din locuinte, scrie News.ro. Zaharia este acuzat ca le dadea hotilor informatii, ii transporta cu masina la furat si chiar vindea din bunurile sustrase.

Fostul primar al orasului prahovean Plopeni, Octavian Zaharia, in varsta de 65 de ani, a fost retinut, miercuri dupa amiaza, alaturi de alte doua persoane, intr-un dosar in care politistii cerceteaza mai multe furturi din locuinte care au avut loc in aceasta vara in localitatile Plopeni si Paulesti, potrivit unor surse judiciare.

Octavian Zaharia este acuzat de complicitate la furt si tainuire, fiind suspectat ca le dadea hotilor informatii, ca ii ducea pe acestia cu autoturismul la locuintele care erau jefuite, ii astepta sa iasa cu bunurile furate si a vandut o parte din acestea.

Potrivit unui comunicat publicat de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Prahova, politistii de investigatii criminale din Politia Municipiului Ploiesti, au facut miercuri sase perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de furt calificat. Patru dintre descinderi au avut loc in orasul Plopeni si cate una in orasul Baicoi si comuna Paulesti.

Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna iunie 2016, suspectii din acest dosar ar fi savarsit patru furturi din locuinte, pe raza localitatilor Paulesti si Plopeni, de unde ar fi sustras unelte electrice, centrale termice si produse electronice, cauzand un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

In locuintele perchezitionate politistii au descoperit bunuri provenite din cele patru imobile jefuite, precum si obiecte despre care anchetatorii cred ca provin din savarsirea altor furturi.

Astfel, in urma descinderilor au fost gasite noua televizoare, doua centrale termice, numeroase unelte electrice precum flexuri, bormasini, autofiletante, dar si obiecte sanitare, respectiv chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri si altele.

In cursul zilei de joi cei trei suspecti vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere de arestare preventiva.