Tatal presupusei victime a accidentului rutier in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a refuzat sa se supuna testului poligraf si si-a angajat un avocat. El a fost invitat, vineri, la Politia Capitalei, pentru a face testul cu poligraf, dupa ce anchetatorii ar fi descoperit ca el nu ar fi fost sincer la unele declaratii legate de accident, au declarat, pentru NewsIn, surse din politie.

Tatal presupusei victime a recunoscut, vineri, la iesirea de la Parchetul General, unde a fost audiat din nou de procurori, ca a fost joi cu fiica sa la Institutul de Medicina Legala, fara sa precizeze, insa, care a fost scopul acestui demers.

Tatal presupusei victime a accidentului in care a fost implicat ministrul Transporturilor a fost audiat si joi la Parchetul General, declarand, in fata procurorilor, ca fata lui ar fi cazut pe gheata si nu ar avea nicio legatura cu accidentul lui Ludovic Orban.

De altfel, tatal fetei a negat si orice presupusa intelegere intre el si ministrul Transporturilor, declarand ca nu il cunoaste pe Ludovic Orban decat de la televizor: "Ce pretentii sa am daca nu mi-a lovit copilul", a declarat el. "Fata nu a fost implicata in niciun accident. Fata a cazut, a alunecat pe scara chiar in fata usii, apoi a intrat in casa. Ziarele spune ca am luat bani. Nici nu am vorbit cu domnul ministru. Ce dracului dom'le. Fata a cazut, are o mica contuzie la mana ", a continuat tatal fetei.

Dosarul privind accidentul de circulatie in care a fost implicat ministrul Transporturilor a fost trimis, miercuri, de Politia Capitalei Parchetului General. Solicitarea a fost facuta de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-a autosesizat in urma informatiilor publice privind un accident soldat cu victime omenesti. Potrivit dispozitiilor procedurale competenta efectuarii cercetarilor penale fata de un ministru apartine Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In cazul in care victima accidentului ar fi stabilita cu exactitate si aceasta ar depune o plangere penala insotita de un certificat medico-legal, procurorii ar putea declansa inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Transporturilor. Acesta ar putea fi cercetat penal pentru fals in declaratii, parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa, infractiuni ale caror pedepse ajung pana la cinci ani de inchisoare.