Cateva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, dupa ce luni seara s-au blocat in subteran, a declarat presei, marti, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, potrivit Agerpres.

Potrivit prefectului, minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea-Botusanu au declansat protestul spontan, luni, s-au blocat in subteran si au intrat in greva foamea, cerand sa li se solutioneze revendicarile privind plata drepturilor salariale si asigurarea unor contracte de munca pe o perioada de patru ani.

Protestele minerilor s-au declansat luni, cand o parte dintre cei 162 de angajati aflati la munca, in schimbul unu, au refuzat sa lucreze.

Potrivit prefectului, dupa ce au discutat cu reprezentantii administratiei, un numar de 83 de mineri au decis sa se blocheze in subteran si au declarat ca vor intra in greva foamei.

Prefectul a spus ca situatia a fost semnalata Ministerului Economiei.

''Vor o anumita stabilitate'', declara cu o zi in urma prefectul, subliniind ca revendicarile acestora sunt de competenta Companiei Nationale a Uraniului (CNU) si de politica in domeniu a Ministerului Energiei.

Totodata, Harasim aprecia ca solutia este ''calea dialogului'' si nu prin proteste.

CNU a decis, in cadrul noii strategii a companiei, sa inchida temporar mina Crucea-Botusana, considerata o exploatare neeconomica, si sa demareze activitatile necesare pentru inceperea exploatarii de la Tulges-Grinties.