Premierul Dacian Ciolos a declarat, in Mongolia, ca Romania se va coordona cu Spania si India privind propunerea de creare a unui tribunal international impotriva terorismului, in cadrul summit-ului ASEAN afirmand ca a primit mai multe semnale de sustinere pentru acest proiect, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

''La discutia informala pe care am avut-o eu am reiterat un punct de vedere al Romaniei, o propunere a Romaniei, impreuna cu Spania, de altfel, sa trecem dincolo de declaratiile politice si sa gasim mijloace prin care sa intarim capacitatea comunitatii internationale de a reactiona in astfel de situatii. Noi am propus crearea unui tribunal international impotriva terorismului, in care sa fie tratate si judecate astfel de situatii, pentru a da un mesaj clar ca se poate actiona la nivel multilateral si folosind instrumente mai puternice decat declaratiile politice, instrumente juridice'', a spus Ciolos, potrivit unor declaratii de presa publicate pe site-ul Guvernului.

El a afirmat ca a primit mai multe semnale de sustinere in vederea infiintarii unui tribunal international impotriva terorismului.

''Si am primit mai multe semnale de sustinere. Am vazut o idee similara de a actiona la nivel juridic, international, venita si din partea Indiei'', a precizat premierul.