Cei 4 salvatori SMURD din elicopterul ce s-a prabusit joi in Republica Moldova au fost informati despre conditiile meteo nefavorabile inainte de decolare, dar si in timpul zborului din ultima convorbire dintre piloti si turnul de control Chisinau, informeazaProTV Chisinau.

Locul unde s-a prabusit elicopterul SMURD in Rep MoldovaFoto: Google Maps

La Cantemir este asteptata o echipa de experti germani de la producatorul aeronavei, care va analiza ramasitele elicopterului.

"Turnul de control Chisinau. ROF 409. Zborul dvs este activat pentru 10.00-OK. 10.00. Daca este ok, noi suntem gata sa incepem decolarea.-ROF 409. Care este traseul dvs? Unde intentionati sa mergeti? -Intentionam sa mergem la Cahul la un pacient si apoi sa ne intoarcem in orasul Chisinau, stadionul Dinamo. -ROF 409. Receptionat. Decolare aprobata. Vantul 070 grade, 14, maxim 18 noduri (n.r. 22,5 - 29 km/h), 10.13, plafonul de nori este la 1000 de picioare (n.r. 305 m). Pregatiti-va de decolare. -Receptionat. Suntem gata de decolare. Sa aveti o zi buna. -Multumesc."

In timpul zborului, pilotul a mai luat legatura cu turnul de control si a fost informat despre conditiile meteo nefavorabile.

"-Am pornit de la Aeroportul Chisinau spre Cahul. Trecem de granita Chisinaului. Estimam ca vom ajunge la Cahul la 10.55. - Receptionat, ROF 409. Tineti cont de faptul ca este o concentrare de nori in zona Cahul. -Receptionat, ROF 409."