Traficul rutier va fi deviat in Capitala sambata, cu ocazia unei curse de ciclism care va avea loc in jurul Casei Poporului, intre orele 10:30 si 16:00. Politia recomanda ca rute ocolitoare Calea 13 Septembrie - sos. Panduri - bd. Geniului - sos. Grozavesti - pasajul Basarab; Splaiul Independentei - Pod Cotroceni - str. Mircea Vulcanescu - str. Stirbei Voda - Calea Victoriei - str. Dem I. Dobrescu - bd. N. Balcescu, informeaza un comunicat al Brigazii Rutiere, citat de Agerpres.

In intervalul 9:30 - 10:30, participantii se vor aduna in alveola de la intrarea in Parcul Izvor, iar intre orele 10:30 - 13:00 se vor deplasa cu bicicletele pe traseul alveola Parc Izvor - bd. Natiunile Unite - str. Izvor - Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie - intoarcere in Piata Francofoniei - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - bd. Natiunile Unite - alveola Parc Izvor.

Tot sambata, intre orele 11:15 - 13:00, se va desfasura mars al veteranilor pe traseul Prelungirea Ghencea - str. Prelungirea Ghencea, banda I de circulatie, pe sensul de deplasare catre Sos. de Centura, intoarcere la trecerea de pietoni din zona Cimitirului Ghencea II - deplasare pe banda I de circulatie pe sensul de deplasare catre str. Brasov - str. Acces Cartierul Latin.

Un concurs de biciclete va avea loc sambata si in zona parcului Herastrau, pe trotuarul din fata statuii Charles de Gaulle - bd. Ctin Prezan - Arcul de Triumf - sos. Kiseleff - str. Arhitect Ion Mincu - Statuia Aviatorilor - bd. Aviatorilor - parcul Herastrau, pe trotuarul din fata statuii Charles de Gaulle.

Deplasarea participantilor se va face pe banda I de circulatie, cu respectarea tuturor regulilor de circulatie rutiera.

"Solicitam conducatorilor de autovehicule sa respecte semnalele politistilor rutieri, sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de suporteri si sa evite pe timpul deplasarii manifestarile de natura a pune in pericol siguranta lor, dar si a celorlalti participanti la trafic", se arata in comunicatul

  • Trafic restrictionat duminica in zona National Arena, pentru meciul de fotbal Steaua - Dinamo

Duminica, traficul rutier va fi restrictionat progresiv, incepand cu ora 17:00, in zona stadionului National Arena, unde, de la ora 21:00, se va disputa meciul de fotbal Steaua - Dinamo.

Potrivit Brigazii Rutiere, incepand cu ora 17:00, se va restrictiona traficul rutier progresiv, in functie de afluenta publicului si daca situatia o va impune, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pe:

- Str. Maior Coravu, intre Sos. Mihai Bravu si intrarea in Stadionul National Arena

- Str. Pierre de Coubertin, intre Sos. Vatra Luminoasa si rondul de la intrarea in Stadionul National Arena

- Bd. Basarabia intre Piata Muncii si Bd. Chisinau

- Str. Toni Bulandra intre Vatra Luminoasa si rond Str. Maior Coravu

Brigada Rutiera solicita conducatorilor de autovehicule sa foloseasca mijloacele de transport in comun pentru a evita blocajele de trafic, sa nu opreasca ori sa stationeze decat in locurile special amenajate sau cat mai departe de arena sportiva, sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate si sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de suporteri.