Fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, nu va fi eliberat conditionat prin prisma lucrarilor stiintifice scrise in spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistrita-Nasaud, potrivit Agerpres.

Sorin Apostu, foto arhivaFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bistrita-Nasaud, Dana Ceuca, a declarat, pentru Agerpres, ca instanta a admis contestatia facuta de Directia Nationala Anticoruptie la decizia data in 30 decembrie 2015 de Judecatoria Bistrita, prin care s-a admis cererea de eliberare conditionata, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistrita.

Decizia Tribunalului este definitiva si ea desfiinteaza hotararea Judecatoriei Bistrita.

In plus, s-a dispus reexaminarea de indata a situatiei fostului primar Sorin Apostu, tinandu-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea in baza careia, pentru fiecare lucrare stiintifica, fiecarui detinut i s-au scazut cate 30 de zile din pedeapsa primita.

Potrivit datelor comunicate Agerpres de catre reprezentantul Penitenciarului Bistrita, Cosmin Parauan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsa pentru cele patru lucrari scrise pe perioada incarcerarii si pentru orele de munca prestate.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, in iulie 2014, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Sorin Apostu primise, in iulie 2013, o pedeapsa de trei ani si sase luni cu executare in urma unei decizii luate de Curtea de Apel Targu Mures, insa instanta suprema a admis apelul DNA si a marit condamnarea la patru ani inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni.

Apostu a fost incarcerat, initial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrita.