Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, si ambasadorul Romaniei in SUA George Cristian Maior s-au intalnit cu Jackie Walorski, membru al Comitetului pentru Forte Armate din Camera Reprezentantilor si Mike Rogers, presedinte al Sub-comitetului pentru Forte Strategice din cadrul Comitetului pentru Forte Armate al Camerei Reprezentantilor, ocazie cu care le-au multumit pentru sprijinul acordat in operationalizarea facilitatii de la Deveselu, informeaza ambasada Romaniei intr-un comunicat de presa.

In cadrul discutiilor, a fost abordata si problema includerii Romaniei in programul Visa Waiver.

  •  Comunicatul de presa transmis de Ambasada Romaniei in SUA

Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, insotit de ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o serie de intalniri cu Jackie Walorski, membru al Comitetului pentru Forte Armate din Camera Reprezentantilor si Mike Rogers, presedinte al Sub-comitetului pentru Forte Strategice din cadrul Comitetului pentru Forte Armate al Camerei Reprezentantilor.

In cadrul intrevederilor, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a multumit celor doi membri ai Congresului pentru sprijinul acordat in operationalizarea facilitatii de la Deveselu si si-a exprimat speranta ca acestia vor fi prezenti in Romania in luna mai, atunci cand aceasta va fi integrata in sistemul de aparare anti-racheta al NATO.

De asemenea, in cadrul discutiilor, a fost abordata si problema de interes major a includerii Romaniei in programul Visa Waiver. Dan Mihalache le-a multumit celor doi membri ai Congresului SUA pentru eforturile depuse in cadrul legislativului american pentru realizarea acestui obiectiv legitim al Romaniei.

"In ciuda contextului complex legat de criza refugiatilor, includerea Romaniei in programul Visa Waiver ramane un obiectiv strategic al tarii noastre", a declarat seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache.