Un comisar-sef de la IPJ Bacau, Adrian Movila, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Adrian Movila a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, fiind acuzat ca, in cursul anului 2015, a ajutat doua persoane cercetate in dosare penale, prin transmiterea de informatii si oferirea de indicii si sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat in cadrul anchetelor.

Astfel, Adrian Movila l-a ajutat pe S.M. pe parcursul desfasurarii unei anchete intr-un dosar care a fost finalizat prin trimiterea in judecata a faptuitorului pentru savarsirea a 14 infractiuni, ajutor concretizat in transmiterea de informatii legate de ancheta, oferirea de indicii si sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior in cursul urmaririi penale, dar si in transmiterea catre familia acestuia de informatii din dosar.

De asemenea, Adrian Movila este acuzat ca l-a ajutat pe P.I.G. in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru evaziune fiscala.

Politistul a fost retinut joi de procurori, dupa care a fost dus in fata unui magistrat de la Judecatoria Bacau, care a admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.