Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri o noua informare meteo valabila intre orele 13.00 si 20.00 si care se refera la precipitatii moderate cantitativ, intensificari ale vantului si polei. In intervalul mentionat, vor fi precipitatii in toata tara.

PoleiFoto: Hotnews

In regiunile sud-estice si in sudul extrem vor predomina ploile, in nordul si centrul Moldovei, in zonele montane si submontane vor fi mai ales ninsori, iar in restul teritoriului vor fi precipitatii mixte. Se vor cumula cantitati de apa de peste 10...15 l/mp.

Local se va semnala polei.

Vantul se va intensifica indeosebi in regiunile sud-estice si estice, cu rafale de 50...60 km/h.

De asemenea, ANM a emis un cod galben de ploi insemnate cantitativ pentru trei judete din sud-vest, valabil de miercuri seara, ora 18.00 si pana joi la ora 12.00.

In intervalul mentionat, in judetele Constanta, Tulcea si Calarasi va ploua, iar cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri dimineata mai multe atentionari nowcasting de polei si precipitatii mixte pentru Bucuresti si mai multe judete din sudul tarii.