Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care tranziteaza, se afla sau calatoresc pe teritoriul Republicii Elene ca Administratia Suprema a Functionarilor Publici (ADEDY) - cel mai mare sindicat al functionarilor publici eleni, si Confederatia Generala a Lucratorilor Greci (GSEE) - sindicatul lucratorilor din domeniul privat, au anuntat organizarea unei greve nationale de 24 de ore, in ziua de joi, 3 decembrie 2015.

Intre altii, si-au anuntat participarea la protest si Administratia Federatiei Panelene Maritime, organizatiile de lucratori din administratiile locale, medicii din spitale si centre medicale, reprezentantii transportatorilor de calatori urbani si feroviari.

In Atena, personalul de pe mijloacele de transport in comun va protesta pana la ora 09.00, reluand protestul de la ora 21.00 pana la sfarsitul programului de lucru.

Sindicatele controlorilor de trafic aerian si personalului navigant nu au adoptat inca o decizie privind ralierea la protest. Cu toate acestea, nu se exclude riscul unor perturbari ale traficului aerian din ziua de 3 decembrie 2015.

Guvernul lui Alexis Tsipras s-a confruntat, pe 12 noiembrie, cu prima greva generala de la preluarea puterii, protestul paralizand administratia si transportul public din Grecia. Spitalele au asigurat doar servicii de urgenta, iar numeroase scoli si banci au fost inchise