Familia lui Sandu Anghel a cerut Tribunalului Constanta, care judeca procesul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, ca acesta sa restituie suma de 600.000 de euro, in timp ce avocatii lui au solicitat respingerea cererii, instanta urmand sa se pronunte in aceasta speta, transmite Mediafax.

Un nou termen in dosarul in care Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta, iar Marian Capatana pentru complicitate la trafic de influenta a avut loc, vineri, la Tribunalul Constanta.

Astfel, a fost audiat, ca martor propus de Mircea Basescu, avocatul Sorin Calafus, cel care l-a reprezentat la un termen pe Sandu Anghel. Calafus a recunoscut ca il cunoaste pe Mircea Basescu de mai multi ani si ca are o relatie de amicitie cu acesta. El a sustinut ca nu a fost avocatul lui Mircea Basescu, dar ca uneori a mai fost consultat de acesta in diverse probleme juridice. Intrebat daca a fost avocatul familiei Anghel, Sorin Calafus a raspuns: "Fara indoiala ca am fost angajat al familiei Anghel, dar nu pot da amanunte".

Cand avocatul l-a intrebat pe martor daca a fost recomandat familiei Anghel de Mircea Basescu, Sorin Calafus a negat acest lucru. In acel moment, aparatorul lui Mircea Basescu a decis sa opreasca audierea martorului.

Tribunalul Constanta a luat in discutie si o cerere a lui Florin Anghel ca Mircea Basescu sa restituie familiei sale suma de 600.000 de euro.

Instanta a solicitat trimiterea unei adrese catre DNA Constanta pentru ca procurorii sa comunice cand a fost facut denuntul familiei Anghel si cand a fost data suma de bani lui Mircea Basescu.

Fanica Anghel si Izaura Anghel, prezente in sala de judecata, au cerut instantei sa le aprobe aceasta cerere. Avocatii lui Mircea Basescu au cerut respingerea solicitarii pentru ca aceia care au intocmit-o nu au calitate procesuala in acest dosar.

Tribunalul Constanta urmeaza sa decida daca va da sau nu curs acestei solicitari. Instanta a stabilit ca urmatorul termen sa fie in 20 noiembrie, atunci cand vor fi prezentate concluziile pe fondul cauzei.