Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informeaza, printr-un comunicat transmis duminica Agerpres, faptul ca pana la finalul anchetei declansate de Tribunalul Bucuresti privind accidentul politistului Bogdan Cosmin Gigina, ministerul si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice referitoare la acest subiect.

Politistul Bogdan GiginaFoto: Politia Romana

MAI mentioneaza ca pozitia transmisa duminica este ca raspuns la solicitarile mass-media referitoare la circumstantele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c.

"Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o ancheta in care se fac cercetari privind cauzele si imprejurarile producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedura Penala, privind Competenta Procurorului, 'procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege'. Conform prevederilor legale, MAI si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice sau prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei", se afirma in comunicatul ministerului.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne mai adauga ca "respecta intocmai prevederile legale si acorda sprijin activ tuturor institutiilor abilitate sa solutioneze aceasta cauza".

Politia Capitalei a anuntat joi ca politistul care a decedat marti in urma unui accident de motocicleta se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic