Procurorii DIICOT Iasi au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a lui Hutanu Ioan pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri in forma continuata, informeaza marti un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in cursul anului 2015 inculpatul Hutanu Ioan a infiintat o cultura de cannabis (cca 60 plante), pe raza localitatii Stroesti, com. Todiresti, jud. Iasi, ocupandu-se in mod efectiv de intretinerea si ingrijirea culturii pana in cursul lunii octombrie 2015 cand a procedat la recoltarea plantelor de cannabis (inflorescente) pe care le-a transportat si depozitat in locuinta sa situata in aceiasi localitate, intentionand ca dupa uscarea acestora si sa le valorifice pe piata ilicita dintr-un stat european catre un alt dealer de droguri aflat in legatura sa infractionala.

In acest sens, la data de 15.10.2015 barbatul a contactat telefonic o persoana din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzactionarea cantitatii de cannabis recoltata, pretul acesteia precum si modalitatea de transfer a cantitatii de cannabis, dupa uscarea acesteia, din Romania in Belgia, urmarind astfel obtinerea unui folos material ilicit in valoare de 15000 euro, arata DIICOT

In dimineata zilei de sambata, cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare in imobilul apartinand acesyuia, situata in sat Stroesti, comuna Todiresti, jud. Iasi, a fost descoperita si ridicata cantitatea de 6,350 kilograme cannabis, drog de risc.

La data de 18 octombrie 2015, urmare cererii DIICOT- Serviciul Teritorial Iasi, Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o durata de 30 de zile.