Castelul Pelisor din statiunea prahoveana Sinaia este inchis, in aceasta perioada, pentru efectuarea unor lucrari de curatenie si conservare preventiva, in noiembrie, urmand a fi inchis in acelasi scop si Castelul Peles, informeaza Agerpres.

Castelul PelesFoto: USER UPLOADED

Daniela Voitescu, seful Sectiei Relatii Publice din cadrul Muzeului National Peles, a declarat, miercuri, ca Pelisorul va fi inchis pana la sfarsitul lunii in curs, iar in acest interval vor fi efectuate lucrari de curatenie si conservare, specialistii verificand totodata starea pieselor cuprinse in expozitia permanenta si facand o selectie a acelora care au nevoie de restaurare.

"Aceste lucrari se efectueaza anual, din anul 1993, cand Castelul Pelisor a fost amenajat din casa de creatie a scriitorilor si artistilor romani in muzeu. Dupa redeschiderea acestui castel, urmeaza o perioada, in intervalul 3-30 noiembrie, in care va fi inchis pentru lucrari similare si Castelul Peles. Luna noiembrie a fost aleasa pentru ca s-a constatat ca aceasta este o luna in care numarul de vizitatori este mai redus", a precizat Voitescu.

Castelul Peles, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, in intervalul 11,00- 16,15, si de joi pana duminica intre orele 9,15 si 16,15, lunea si martea fiind inchis.