Proiectul legislativ privind infiintarea unei agentii specializate in recuperarea prejudiciilor provenite din infractiuni va fi supus luni aprobarii Senatului, scrie Agerpres.

Saptamana trecuta, grupurile parlamentare au avut intalniri pe aceasta tema cu initiatorul - ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Miercuri, dupa intalnirea cu grupul parlamentar liberal, ministrul Cazanciuc a afirmat ca infiintarea unei agentii specializate in recuperarea prejudiciilor provenite din infractiuni va putea oferi autoritatilor statului suportul necesar, fiind nevoie "de cineva care sa asiste procesul de la un capat la altul, din momentul identificarii unor bunuri ce pot fi valorificate si pana la valorificarea efectiva".

"Daca Agentia va fi operationala pana la sfarsitul acestui an, va fi un succes. Am discutat deja la Camera Deputatilor, daca va trece de Senat, va intra si acolo intr-o procedura de urgenta. (...) Este in interesul tuturor ca orice articol din acest text sa fie clarificat in cadrul dezbaterilor parlamentare", a spus ministrul.