Ungaria desfasoara pregatiri pentru inchiderea punctului feroviar de trecere a frontierei cu Croatia din apropiere de satul Gyekenyes si va instala in curand un vagon de marfa pe sinele de cale ferata, au declarat miercuri autoritatile locale, pentru agentia de presa MTI, citata de Mediafax.

Incepand cu vinerea trecuta, politia ungara i-a imbarcat in trenuri pe imigrantii care au ajuns in tara din Croatia, acestia fiind transportati apoi la centrele de inregistrare.

Pana in prezent, 15.000 de imigranti au fost preluati din comuna Zakany, situata la granita cu statul croat. Primarul local Szabolcs Janko a confirmat pentru MTI ca se desfasoara pregatiri pentru a inchide frontiera, insa nu a putut preciza cand va fi gata gardul.

Miercuri dupa-amiaza, alti 1.200 de imigranti au fost transportati la granita dintre Croatia si Ungaria, apoi preluati de politia ungara in orasul Barcs, a informat un corespondent al canalului public de stiri M1.

Imigrantii s-au imbarcat in tren pentru a ajunge la centrul de inregistrare de la Szentgotthard sau Hegyeshalom, la granita cu Austria, a mai spus corespondentul.