Conducerea Arestului Central al Politie Capitalei a decis, miercuri dimineata, ca fostul primar al Bucurestiului, Sorin Oprescu, aflat in arest preventiv, sa fie transportat la Spitalul Militar Central unde ii vor fi facute noi analize medicale, dupa ce, de cand a ajuns dupa gratii, i s-a facut rau de mai multe ori, transmite Digi 24.

Sorin Oprescu este dependent de insulina, si, potrivit avocatillor sai, are probleme cu tensiunea si probleme cardiace.

Fostul edil al Capitalei ceruse sa fie transferat la Spitalul Universitar ca sa fie consultat de medicii care i-au facut investigatii in ultimii ani si care cunosc starea sa de sanatate si care i-au facut investigatii in ultimii ani. Cererea a fost respinsa, iar Oprescu va fi dus la Spitalul Militar.

Avocatii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, care s-au amplificat in ultima perioada.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, pentru Mediafax, ca cererea a fost depusa marti dimineata la Arestul Central al Politiei Capitalei, iar daca va fi aprobata, Sorin Oprescu ar urma sa fie consultat pentru probleme cardiace de catre medicii sai curanti, printre care sunt profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim.

Acesta a precizat ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan", persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare ca acesta ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.