Un tanar in varsta de 27 de ani din judetul Suceava a fost gasit vinovat de Judecatoria Suceava de comiterea a zece inselaciuni si doua tentative de insalaciune prin metoda "accidentul". Cum tanarul executa deja o sentinta de 20 de ani de inchisoare pentru omor, potrivit noului Cod Penal, noile pedepse se cumuleaza cu cea anterioara, astfel incat instanta a anuntat ca barbatul va petrece in inchisoare 24 de ani, 7 luni si 11 zile, informeaza Monitorul de Suceava.

Andrei Popitanu, din Fundu Moldovei, a fost acuzat de procurori ca a comis faptele in timp ce era incarcerat in penitenciar, fiind condamnat in 2009 la 20 de ani de inchisoare pentru ca a ucis-o pe fosta lui prietena, in varsta de 18 ani, in toamna lui 2008.

Potrivit vechiului Cod Penal orice alta condamnare s-ar fi contopit cu pedeapsa cea mai mare, insa potrivit noilor modificari ale legislatiei penale, pedepsele se aduna.

Drept urmare, judecatorii suceveni au cumulat toate pedepsele primite de Andrei Popitanu pentru faptele de inselaciune, la care au adaugat si restul neexecutat din pedeapsa pentru crima comisa in urma cu aproape 7 ani, rezultand condamnarea de aproape un sfert de veac dupa gratii, arata sursa citata. Dupa Codul Penal vechi, barbatul ar fi urmat sa execute doar pedeapsa cea mai mare, cea de 20 ani.

In acelasi dosar a mai fost condamnat si Adrian Ursu, in varsta de 35 de ani, din comuna Adancata, complicele lui Popitanu la o parte dintre inselaciunile comise de detinutul inchis pentru omor. Acesta a primit 3 ani, 3 luni si 10 zile de inchisoare.

Potrivit Monitorul de Suceava, prin sentinta Judecatoriei Suceava, cei doi inculpati au fost obligati sa plateasca si daune materiale si morale pagubitilor, in cuantum de 15.700 de euro si 35.632 de lei. Sentinta nu este definitiva, atat Popitanu, cat si Ursu declarand apel.