Termocentrala Paroseni, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara, anunta ca furnizarea apei calde in municipiul Petrosani va fi sistata, incepand de sambata, din cauza lipsei de carbune, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri seara, de CEH, incepand de sambata se va sista furnizarea apei calde in municipiul Petrosani, la Preparatia Coroiesti si Mina Paroseni din cauza faptului ca Termocentrala Paroseni a ramas fara carbune.

"Incepand cu data de 12 iunie, ora 24.00, se opreste functionarea grupului energetic numarul IV din cadrul Sucursalei Electrocentrale Paroseni, datorita lipsei combustibilului - carbune - necesar. Urmare acestui fapt, incepand cu data de 13 iunie, ora 12.00, se sisteaza furnizarea agentului termic, masura care afecteaza consumatorii din municipiul Petrosani - Sucursala Prestserv Petrosani - Preparatia Coroesti, Societatea Nationala de Inchidere Mine Valea Jiului SA - Mina Paroseni", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit unor surse, stocul de carbune existent la aceasta ora la Termocentrala Paroseni este mult sub necesar, cantitatea livrata de unitatile miniere din Valea Jiului nereusind sa acopere consumul zilnic, care este de aproximativ 2.200-2.300 de tone.

Termocentrala Paroseni face parte din Complexul Energetic Hunedoara, ca si cea de la Mintia, de langa Deva. Tot in CEH sunt incluse minele Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni, dar cea mai mare parte a huilei extrase de aici merge catre Termocentrala Mintia.