Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice diurne vor marca o crestere semnificativa in regiunile vestice, nordice si centrale dar, si in aceste conditii, la nivelul intregii tari se vor mentine usor mai coborate decat cele normale pentru acesta perioada, potrivit Mediafax.

Cerul va fi temporar noros si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse, in general slabe cantitativ, local la munte, in Transilvania si in zona deluroasa a Olteniei si Munteniei. In restul teritoriului, ploile de scurta durata isi vor face aparitia cu totul izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari ziua in Moldova, estul Munteniei si in Dobrogea. Temperatura aerului va avea maxime cuprinse intre 14 si 21 de grade si minime intre 4 si 13 grade.

La Bucuresti, valorile termice diurne vor fi in continuare usor mai coborate decat cele normale pentru acesta data. Cerul va fi temporar noros, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 8...10 grade.

Vineri, vremea va fi in general normala sub aspect termic in cea mai mare parte a tarii, dar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in zonele de munte si in cele estice, unde pe spatii restranse se vor semnala ploi slabe, de scurta durata. Insa, incepand din orele amiezii si mai ales pe parcursul noptii, nebulozitatea se va accentua treptat in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, unde pe arii din ce in ce mai extinse vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice si izolat mai insemnate cantitativ.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in Delta Dunarii si estul Transilvaniei si 25 de grade in extremitatea sudica a Munteniei si Olteniei, iar cele minime se vor situa intre 2 si 12 grade.