Meteorologii au actualizat averitzarile de ninsori si viscol si polei. Astfel, judetele Buzau, Vrancea si Braila se afla sub cod rosu pana la ora 13.00, urmand ca apoi sa intre sub avertizare cod portocaliu.

Cod de ninsori 29 decFoto: ANM

Alte 6 judete se afla sub cod portocaliu, pana la ora 18.00, iar alte 15 si Capitala se afla sub cod galben (vezi harta).

Cod portocaliu:

In judetele Buzau, Braila, Ialomita, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, in zona de munte a judetului Prahova, precum si in judetul Tulcea, cantitatile de precipitatii vor depasi local 25...30 l/mp, vantul va avea rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Cod galben:

In intervalul mentionat in Moldova, in cea mai mare parte a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali si estul Carpatilor Meridionali va ninge viscolit. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte in primele ore ale intervalului si izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat in ninsoare. In aceste regiuni viteza vantului la rafala va depasi 55 - 65 km/h.

UPDATE Judetul Constanta se afla sub avertizare cod portocaliu pana la ora 14.00