Ce presedinte al Romaniei isi doreste ambasadoarea Comisiei Europene: "Nu a furat, nu a mintit, nu a luat in desert statul de drept". Ce spune despre serviciile secrete

de C.Z.     HotNews.ro
Miercuri, 29 octombrie 2014, 18:02 Actualitate | Esenţial

Angela Cristea
Foto: Hotnews
Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, recomanda romanilor sa aleaga un presedinte al Romaniei care nu a furat, nu a mintit si "nu a luat in desert statul de drept". In context, ea a remarcat si prezenta serviciilor secrete in spatiul public romanesc.

Intr-un interviu publicat in cel mai recent numar al publicatiei "Buletin de Europa", editate sub egida Comisiei Europene, ambasadoarea a spus ca executivul comunitar spera ca romanii sa aleaga un presedinte al Romaniei pro-european.

"In ei sta toata speranta noastra ca vor da Europei un sef de stat membru de incredere", a spus Filote.

Romanii considera ca nu au multe variante bune de presedinte in randul candidatilor, crede ea.

"Stiu ca este inca frecvent acest citat din Caragiale: <<Eu cu cine votez?>>, care implica nu <<l'embaras du choix>> (adica indecizia intre mai multi candidati buni), ci opusul lui. Eu cred insa ca e destul de usor, daca aplici o grila de performanta candidatilor", a aratat diplomatul.

Astfel, Angela Filote le recomanda romanilor sa-si selecteze viitorul presedinte tinand cont de cele Zece Porunci biblice.

"Se poate adapta chiar Decalogul: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu ravnesti la bunul altuia, sa nu minti, sa nu iei in desert statul de drept etc.", a spus sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Angela Filote, care este cetatean roman, a si precizat ca ea va vota "cu cel mai pro-european dintre candidati: care nu a furat, nu a ravnit la bunul altuia, nu a mintit, nu a luat in desert statul de drept etc.".

In context, ea a aratat ca in ansamblu Comisia Europeana asteapta de la viitorul presedinte al Romaniei sa aduca Uniunii Europene "un stat membru de incredere", pe care blocul comunitar sa se poata "baza" si care sa respecte statul de drept.

"Speram ca rezultatul acestor alegeri sa reflecte profunda adeziune a romanilor la valorile europene", a spus Filote.

Ea a mentionat ca un presedinte pro-european al Romaniei "ar aduce Uniunii Europene un stat membru de incredere, adica pe care sa se poate baza".

"Care aplica in mod consecvent valorile europene in politicile sale nationale. Care este solidar cu celelalte state in lupta impotriva somajului, a efectelor crizei economice, a dependentei energetice de state precum Rusia. Un stat membru muncitor, care contribuie activ la solutionarea provocarilor cu care se confrunta Europa, de la combaterea saraciei si a coruptiei la cresterea sprijinului pentru IMM-uri si crearea de locuri de munca bine platite. Un stat membru care respecta statul de drept, suprematia legii si egalitatea in fata legii", a completat ea.

 • E surprinzator ca niste servicii secrete sunt atat de prezente in spatiul public romanesc
Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania s-a declarat suprinsa de prezenta unor servicii secrete romanesti in spatiul public, in contextul electoral actual.

"Este intr-adevar surprinzator ca niste servicii numite secrete sunt atat de prezente in spatiul public, mai ales intr-o tara ca Romania, unde in timpul comunismului serviciile au fost principalul instrument de represiune", a comenat Angela Filote.

In acest context, ea a subliniat necesitatea ca viitorul presedinte sa aiba capacitatea de a coopera cu celelalte institutii ale statului.

"Revenind la riscul unui presedinte cinstit, dar neputincios, este evident ca un presedinte performant este acela, sau aceea, care va sti sa coopereze cu celelalte institutii ale statului. Pentru ca intr un stat de drept performant, puterile in stat sunt separate, fara a fi in conflict; ele coopereaza in slujba cetateanului/ interesului general", a mai afirmat diplomatul european.


Citeste mai multe despre   18706 vizualizari

 • +33 (37 voturi)    
  Adică pe Românește ... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 18:05)

  mitg [utilizator]

  ... Monica Macovei.
  • +10 (18 voturi)    
   Corect! (Miercuri, 29 octombrie 2014, 18:33)

   Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Elena "Louis Vuiton din bani contribuabilului" Udrea iese din discutie! Si deja il creioneaza si pe Basescu!
  • +10 (12 voturi)    
   Cam asa (Miercuri, 29 octombrie 2014, 18:38)

   Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Cam pe acolo bate. :)
  • -2 (10 voturi)    
   @mm (Miercuri, 29 octombrie 2014, 21:06)

   trient [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Asta nici macar nu mai e hint ci pe de-a dreptul indicatie cu dedicatie. Putea sa se rezume la decalog si era clar la cine se referea, dar d-na a tinut sa sublinieze cu markerul gros.

   Din pacate multa lume bate saua, dar ce te faci daca iapa e dusa cu pluta...
  • +8 (8 voturi)    
   da... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 23:08)

   N-joy [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   la ea ma gandeam si eu
   ca ceilalti.... tot o apa si-un pamant.
 • -4 (10 voturi)    
  Vă rog să corectați... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 18:48)

  Vival [utilizator]

  "care sa nu fi furat, sa nu fi mintit" în loc de "care sa nu a furat, sa nu a mintit"
  • +2 (6 voturi)    
   gargarisme (Miercuri, 29 octombrie 2014, 20:33)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui Vival

   Dacs vrei gramatica ai gresit site-ul.Important sa intelegi ideea.
  • +3 (3 voturi)    
   multumesc (Miercuri, 29 octombrie 2014, 22:26)

   Claudiu Zamfir [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vival

   am modificat. multumesc
 • -3 (7 voturi)    
  presedinte (Miercuri, 29 octombrie 2014, 19:06)

  VladBerliba [anonim]

  Din ce ma uit ... in Ungaria pare sa se creeze un fel de Maidan ca in Ucraina, asta probabil si pe fondul tensiunilor SUA-Ungaria privind democratia din Ungaria care surpriza e orientata spre Est. Putem spera ca lucrurile sa nu degenereze ... Revolutii Portocalii, Primaveri arabe, Maidane ...

  Ar fi bine sa ne votam un presedinte care sa nu aduca un Maidan si la noi ...

  Oricum tirania ce ameninta umanitatea, una de tip orwellian cu control electronic, biologic, augmentativ, robotic si genetic de tip Matrix + Minority Report + Enemy of the State va fi una crunta si cruda.
  • +2 (8 voturi)    
   Vise! (Miercuri, 29 octombrie 2014, 20:25)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui VladBerliba

   Mulți ar vrea să destabilizeze națiunea română, dar astea sunt vise.
   Românii rămân uniți, că suntem oameni dintr-o bucată.
   Mai avem două, trei sute de politicieni români de origine maghiară care-și câștigă existența încercând să stârnească lumea, dar nu va ține.

   Astea sunt vise bolșevice.
  • +1 (1 vot)    
   cum ar fi daca-ar fi.... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 20:31)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui VladBerliba

   In sfirsit un comentariu clar si fara interpretari.Mersi.
 • +4 (4 voturi)    
  vot (Miercuri, 29 octombrie 2014, 21:10)

  meandmyfriends [utilizator]

  Tebuie schimbat sistemul de vot. Acest tip de vot popular dovedeste cu fiecare ocazie ca este daunator. NU ofera optiunea unui vot pentru, nu ofera optiunea unui vot pozitiv. Acest sistem de vot, care ofera doar optiunea votului "impotriva" permite manipularea masei de vot, intr-un mod mizerabil (tv, media, bannere, pliante, pomana electorala, etc.).

  Este nevoie de un sistem care sa aiba la baza diminuarea importantei votului popular.

  Dreptul de vot trebuie sa fie castigat dupa indeplinirea unor criterii raportate la aportul in economie si/sau in societate.

  Nu e normal ca votul unuia/uneia care nu a contibuit/contribuie cu niciun leu in economie,primeste ajutoare sociale/cerseste si fura in vest/face Romania de rusine pe unde trece, are pensie de boala pe naspa, ETC., sa fie egal cu votul unui medic, inginer, profesor, simplu muncitor care plateste impozit/taxe/contributii raportate la munca depusa.

  Soganul trebuie schimbat din "cine voteaza conteaza" IN "Voteaza cine conteaza"!
  In PRIMUL rand sa conteze cei care muncesc/platesc taxe/aduc bani/beneficii in economie, iar ceilalti sa conteze mai putin.
  Mai simplu, prea multi prosti au drept de vot. Trebuie sa se diminuaze importanta votului lor.


  In SUA functioneaza un sistem de vot, in care votul popular nu este decisiv.

  Vezi aici:
  - http://www.hotnews.ro/stiri-international-13379912-ilustratie-cum-este-ales-presedintele-statelor-unite.htm
 • +5 (9 voturi)    
  Momentul adevărului (Miercuri, 29 octombrie 2014, 22:12)

  Miscarea Focul Dacic [utilizator]

  Ținând cont de faptul că Elena Udrea în acest moment nu mai are NICI O ȘANSĂ la aceste prezidențiale, dacă întradevăr nu-l vrea la Cotroceni pe Ponta sau pe Johanis, ar trebui să iasă pur și simplu din competiție și să o sprijine pe Monica Macovei, singura care în acest momen, ar putea strange semnăturile dreptei dar și a multor dintre cei nemulțumiți sau nehotarați.
  La fel ar trebui să facă toți cei de la locul 5 în jos. Dacă nu o fac, răspunsul este clar: ori îl vor pe Ponta Președinte ori pe Johanis și de fapt, au candidat doar în ideea asta.
 • 0 (2 voturi)    
  'MORALITATEA' si 'PRESTANTA' presedintelui! (Joi, 30 octombrie 2014, 9:17)

  hotnewsfil [utilizator]

  Orice realizare umana poarta 'amprenta' personalitatii celui care a creat-o. Uneori, si a celui care a comandat-o (comanditarul!) - 'sigiliul' acestuia.
  Prima constitutie de dupa '89 poarta amprenta maestrului Iorgovan si sigiliul lui Ion Iliescu (era coceputa si in folosul ambitiilor sale, in conceptul sau despre 'democratia de tip nou').
  A fost "imbunatatita" si sub sigiliul lui Adrian Nastase-2003, spre folosul acestuia (n-a fost pentru cine a fost pregatita, ci pentru cine s-a nimerit - Traian Basescu!).
  Conform constitutiei actuale - mama legilor, tara noastra nu este o republica parlamentara, nu este prezidentiala (SUA), nu este semi-prezidentiala (Franta), este una 'de tip nou - iliescian-, una 'sferto-prezidentiala'.
  Reglementarile constitutionale sunt, in multe privinte confuxe, laxe, au permis presedintilor care ne-au condus in baza ei sa aiba cam multe grade de libertate haotica, fiecare dupa conceptul si personalitatea sa.
  Traian Basescu - 'jucatorul -, fost un destoinic capitan de vapor, inspirat din felul cum bat valurile malurile, a batut 'malurile permisivitatii constitutiei actuale', a luat tara la 'reformat'. In multe privinte a reusit, in multe nu.
  Zilele de 2 si 16 Noembrie trebue sa fie momente de reala 'cotitura', de 'inflexiune' in viata ulterioara a tarii!
  Trebue sa survina schimbari radicale, care sa ne situeze pe drumul adevarului catre lumea tarilor avansate.
  Fiecare cetatean trebue sa cumpaneasca bine cand pune stampila pe numele unui candidat, sa isi selectioneze bine criteriile de alegere cele mai utile viitorului tarii.
  Doamna Angela Filote a evidentiat trei dintre cele mai importante criterii - validate de tarile democratice moderne., si potrivite noua in acest moment
  Pe baza experientei noastre, este imperios necesar ca alegatorii sa aiba in vedere, drept criterii decisive : 'moralitatea si prestanta presedintelui!'.
  DEX - PRESTÁNȚĂ s. f. ținută, atitudine demnă, impunătoare
  Care candidat trece proba acestor criterii?Iohannis?- DA!
  • 0 (0 voturi)    
   BUBA E lipsa moralei creştin ortodoxe (Vineri, 31 octombrie 2014, 6:42)

   AdelaCampeanu [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   _Oamenii ăştia care SE VĂD PREŞEDINŢII ROMÂNIEI nu pot mărturisi cu Serafim de Sarov , care a spus: "acumulati Duh Sfant ,căci :
   -ar trebui să declare pe faţa care e atitudinea lor de-a lungul vieţii pănă în prezent , în raport cu cele 10 porunci ,
   -lipsa manualelor de religie ortodoxă în şcoli , pentru că celelalte confesiuni au tot ce le trebuie la religiiile lor ,
   -experimentele asupra romănilor (de la regionalizare , deghizarea copiilor ...la HALLOWEEN ... pentru cercetări care ne afectează identitatea ... cum ar fi ... promovarea modelelor care se îmbogăţesc peste noapte din mită , furt , corupţie , prostituţie , pornografie , promovarea VIP -urilor adică a inculturii , promovarea căinilor comunitari în defavoarea copiilor străzii , promovarea drepturilor minorităţilor imorale şi pănă la otrăviri) ,
   -c a n o n i z ă r i l e sfinţilor ,
   -gazele de şist ,
   -homosexualii şi
   -chip-urile biometrice ,
   _ pentru că acestea le evită a le aminti majoritatea romănilor , dar mai ales cei care ne reprezintă în afară fiind lipsiţi de ajutorul Duhului cel Sfânt !!!
   ---pentru acestea s-a luptat SFANTUL JUSTIN PĂRVU--
   -DAR noi le-am şi dat uitării (adică lui dracu”) şi _________
   -mai ales cei care făceau parte din mass media şi acum s-au dat la fund .

   DECI VREAU UN PREŞEDINTE CARE NU A ÎNCĂLCAT VREODATĂ M O R A L A CREŞTINĂ ca să poată cere guvernanţilor noştri şi a celor din afară acelaşi lucru
 • 0 (0 voturi)    
  VREAU PREŞEDINTE -de morală creştină ortodoxă (Vineri, 31 octombrie 2014, 6:33)

  AdelaCampeanu [anonim]

  _Oamenii ăştia care SE VĂD PREŞEDINŢII ROMÂNIEI nu pot mărturisi cu Serafim de Sarov , care a spus: "acumulati Duh Sfant ,căci :
  -ar trebui să declare pe faţa care e atitudinea lor de-a lungul vieţii pănă în prezent , în raport cu cele 10 porunci ,
  -lipsa manualelor de religie ortodoxă în şcoli , pentru că celelalte confesiuni au tot ce le trebuie la religiiile lor ,
  -experimentele asupra romănilor (de la regionalizare , deghizarea copiilor ...la HALLOWEEN ... pentru cercetări care ne afectează identitatea ... cum ar fi ... promovarea modelelor care se îmbogăţesc peste noapte din mită , furt , corupţie , prostituţie , pornografie , promovarea VIP -urilor adică a inculturii , promovarea căinilor comunitari în defavoarea copiilor străzii , promovarea drepturilor minorităţilor imorale şi pănă la otrăviri) ,
  -c a n o n i z ă r i l e sfinţilor ,
  -gazele de şist ,
  -homosexualii şi
  -chip-urile biometrice ,
  _ pentru că acestea le evită a le aminti majoritatea romănilor , dar mai ales cei care ne reprezintă în afară fiind lipsiţi de ajutorul Duhului cel Sfânt !!!
  ---pentru acestea s-a luptat SFANTUL JUSTIN PĂRVU--
  -DAR noi le-am şi dat uitării (adică lui dracu”) şi _________
  -mai ales cei care făceau parte din mass media şi acum s-au dat la fund .

  DECI VREAU UN PREŞEDINTE CARE NU A ÎNCĂLCAT VREODATĂ M O R A L A CREŞTINĂ ORTODOXĂ ca să poată cere guvernanţilor noştri şi a celor din afară acelaşi lucru


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi