Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO 2014). Medaliile de argint au fost cucerite de Adrian Gabriel Murariu, din Galati, de Alexandru Zanca, din Ploiesti, si de George Costin Dobrin, din Constanta. La competitia din Spania au participat olimpici din 21 de tari. Vezi mai jos de la ce licee provin olimpicii romani si care sunt statele cu care a concurat Romania.

Elevii romani la Olimpiada Internationala de Stiinte ale PamantuluiFoto: edu.ro

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului 2014 (International Earth Science Olympiad - IESO), aflata la a VIII-a editie, s-a desfasurat in Spania, la Santander, in perioada 22-29 septembrie 2014. La competitie au participat 81 elevi din 21 de tari. Competitia consta in doua probe, una teoretica si una practica.

Medaliile de argint au fost obtinute de:

  • Adrian Gabriel Murariu - elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati
  • Alexandru Zanca - elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti. Alexandru Zanca a facut parte din lotul olimpic al Romaniei si la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene - EUSO 2014, unde tara noastra a obtinut doua medalii de aur si cel mai bun rezultat in istoria participarii Romaniei la acest concurs. De asemenea, in 2013, el a castigat medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori.
  • George Costin Dobrin - elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta

Medalia de bronz:

Tarile care au participat la olimpiada: Spania, Japonia, Coreea de Sud, Germania, Franta, Austria, Italia, Norvegia, Rusia, Brazilia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Israel, Belarus, Taiwan, Romania, India, Indonezia, Kuweit si Nigeria.

La editia de anul trecut, Romania a ocupat locul 3 pe natiuni, cu o medalie de aur si trei medalii de argint. In 2012, lotul olimpic roman a obtinut la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului doua medalii de argint si doua de bronz. La competitia din 2011, Romania a o medalie de aur (punctaj maxim), trei medalii de bronz si un premiu special pentru proiecte.

Citeste si: