Olimpicii romani au obtinut doua medalii de aur si doua medalii de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Rezultatul a plasat Romania pe locul I in clasamentul pe natiuni. Medaliile de aur au fost obtinute de Livia Magureanu (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Costin Andrei Oncescu (Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, judetul Arges), triplu laureat la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, de aceasta data cu punctaj maxim. Livia Magureanu este prima eleva din Romania care a castigat medalie de aur la aceasta competitie.

Olimpiada Balcanica de Informatica pentru JunioriFoto: jboi2014.dms.rs

Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, aflata la a VIII-a editie, s-a desfasurat la Belgrad, in perioada 23-27 iunie. Competitia a reunit 37 de concurenti din 8 tari: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Romania, Bosnia si Herzegovina, Serbia si Tadjikistan.

Medaliile de aur au fost obtinute de:

  • Livia Magureanu - eleva la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti
  • Costin Andrei Oncescu - elev la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, judetul Arges, triplu laureat la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, de aceasta data cu punctaj maxim

Aceasta editie a marcat si o premiera pentru lotul national:Livia Magureanu este prima eleva din Romania care a obtinut medalie de aur la aceasta competitie.

Medalia de argint au fost obtinute de:

  • Bogdan Cretu - elev la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti
  • Alex Tatomir - elev la Colegiul National "Nicolae Balcescu" din Braila.

Toti componentii lotului Romaniei sunt elevi in clasa a VIII-a. Vezi aici mai multe despre competitie.

La olimpiada de anul trecut, lotul Romaniei a castigat o medalie de aur si trei medalii de argint.

Citeste si: