Mai multi jurnalisti rusi, citati de Los Angeles Times, spun ca au fost atacati in timp ce verificau daca in cimitirul unui sat din apropierea orasului Pskov (vestul Rusiei) au fost ingropati soldati despre care se crede ca au fost ucisi in Ucraina. Reporterii reprezentau cateva dintre putinele media independente din Rusia si au aratat ca in cimitirul respectiv au vazut morminte unde se pare ca ar fi ingropati soldati apartinand de o unitate din Pskov.

L.A. Times il citeaza pe Vladimir Romenski, reporter la postul independent de televiziune Dojd, si pe Ilia Vasiunin de la site-ul de stiri Ruskaia Planeta. Cei doi spun ca in satul mentionat au fost abordati de doi barbati care i-au amenintat ca "nu vor mai fi gasiti niciodata", daca nu se intorc de urgenta la Moscova. Cei doi s-au deplasat oricum pana la cimitirul satului, iar un grup de oameni i-a atacat cu pietre si le-au taiat pneurile masinii.

Cei doi au mai povestit ca alti doi jurnalisti le spusesera ca, in timp ce incercau sa se duca la cimitirul satului, au fost fortati sa intre intr-o duba si au fost dusi intr-o padure, unde au fost amenintati cu moartea.

Ziarul Novaia Gazeta, critic la adresa puterii de la Kremlin, a anuntat ca, printr-un mesaj postat pe Internet de sotia unuia dintre soldatii ucisi, a fost informat in legatura cu posibilitatea ca militarii respectivi sa fi fost ingropati in secret langa orasul Pskov.

Autoritatile ruse nu au confirmat moartea soldatilor si nici nu au explicat inmormantarile care au avut loc in zona Pskov in ultimele zile.