Fostul presedinte Ion Iliescu a comentat, marti, decesul omului de afaceri Dinu Patriciu. "Era un om civilizat, echilibrat, un om de dialog", a declarat Ion Iliescu la Digi 24. El a povestit ca l-a cunoscut pe Patriciu imediat dupa Revolutia din decembrie 1989: "Ne aflam pe pozitii politice diferite, el reprezenta un partid, eu pe altul. CPUN a fost expresia dorintei de dialog, de creare a unui climat de diversitate de opinie si eu cred ca CPUN a fost in toata perioada dinaintea alegerilor din mai cadrul propice pentru a exprima aceasta diversitate de opinie si a fost o activitate benefica pentru a asigura stabilitatea tarii."

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Era un om civilizat, echilibrat, un om cu o pozitie activa si in acelasi timp era un om de dialog", a mai spus fostul presedinte al Romaniei. "Dinu Patriciu era unul dintre liderii apreciati, tineri, ai PNL-ului, alaturi de domnul Campeanu si domnul Quintus", a adaugat Ion Iliescu.

"A fost unul din oamenii activi si din tinerii care s-au afirmat. Ulterior a intrat in afaceri si de atunci am mai avut contacte slabe. O data a fost cu noi intr-o delegatie de stat, o data in Bulgaria si o data la Moscova. Apoi ne-am intalnit intamplator", a incheiat fostul presedinte.

Citeste si: