Dinu Patriciu a fost nu numai unul dintre cei mai proeminenti liberali, dar a reusit intr-un mod exceptional si ca intreprinzator, scrie pe pagina sa de Facebook presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Si omul de afaceri Viorel Catarama a vorbit marti despre Dinu Patriciu, spunand despre acesta ca a fost "cel mai performant om de afaceri din Romania de dupa Revolutie, fiind singurul care a realizat o tranzactie de peste un miliard de euro". La randul sau, fostul premier Petre Roman a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Dinu Patriciu s-a luptat cu boala pana in ultima clipa si a crezut ca va invinge maladia, adaugand ca acesta a fost cel care a repornit institutia fundamentala a Partidului National Liberal, dupa Revolutie.

Cunoscut ca un apropiat al lui Dinu Patriciu, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a scris, marti, pe Facebook ca 'Azi s-a stins din viata fostul nostru coleg si prieten liberal, Dinu Patriciu. Membru al echipei care a contribuit substantial la renasterea PNL si a liberalismului in Romania dupa Revolutia din 1989, Dinu Patriciu s-a angrenat cu curaj si perseverenta intr-o lupta deloc simpla, deloc usoara, cu un sistem care nu dorea nici prea multa democratie si nici libertate economica. Practicant al unei profesii liberale, Dinu Patriciu a fost nu numai unul dintre cei mai proeminenti liberali, dar a reusit intr-un mod exceptional si ca intreprinzator. In ciuda faptului ca am avut adesea pozitii si opinii politice diferite in momente importante ale miscarii liberale, care au si dus la separarea drumurilor noastre, ii pastrez lui Dinu o amintire frumoasa. Dumnezeu sa-l odihneasca!''

  • Petre Roman: O veste foarte trista

Fostul premier Petre Roman a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Dinu Patriciu s-a luptat cu boala pana in ultima clipa si a crezut ca va invinge maladia, adaugand ca acesta a fost cel care a repornit institutia fundamentala a Partidului National Liberal, dupa Revolutie. Roman a afirmat ca disparitia lui Dinu Patriciu reprezinta o veste foarte trista pentru el si pentru familia sa, tinand cont ca acesta a fost nasul sau de casatorie si nasul de botez al fiului sau.

"S-a luptat cu boala aprig, era caracterul lui, avea o forta de caracter cu totul iersita din comun. S-a luptat cu boala pana in ultima clipa si cred ca pana in ultima clipa a crezut ca va invinge boala, dar era, probabil, prea slabit si pana la urma nu s-a mai putut face nimic", a declarat Petre Roman.

Petre Roman a mai spus ca Dinu Patriciu a fost "printre primii, daca nu chiar primul care, imediat dupa Revolutie, a repornit institutia fundametala care este PNL": "Este unul dintre refondatorii Partidului National Liberal, fara nicio indoiala. A fost deputat PNL in doua legislaturi, am lucrat impreuna, a fost si in Guvernul meu. La un moment dat, a infiintat PNL Aripa Tanara, iar apoi s-a dedicat intreprinderilor". "A fost tot timpul un sustinator ardent al PNL si al cauzei liberale, in permanenta a sustinut partidul."

El a mai spus despre Patriciu ca era un mare arhitect si un exceptional profesor de arhitectura.

Despre afacerile acestuia in domeniul petrolier, Roman a aratat ca "a fost singura constructie de talie internationala in domeniul intreprinderilor capitaliste de mare anvergura".

  • Catarama: Patriciu, cel mai performant om de afaceri roman; am facut impreuna si afaceri, si politica

Omul de afaceri Viorel Catarama a declarat marti ca Dinu Patriciu a fost cel mai performant om de afaceri din Romania de dupa Revolutie, fiind singurul care a realizat o tranzactie de peste un miliard de euro, mentionand ca cel mai frumos moment care il leaga de acesta este formarea PNL AT: "L-am cunoscut pe Dinu Patriciu in 1990, impreuna am facut cu Dinu atat politica, cat si afaceri. In ceea ce priveste afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din Romania, este singurul roman care in ultimii 25 de ani a facut o tranzactie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanta in domeniul economic. In domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca si mine, care a facut atat lucruri bune, care a facut si greseli, cu totii am facut si lucruri bune si greseli. In ultima perioada s-a retras complet si s-a preocupat numai de sanatate, din pacate organismul nu a rezistat", a declarat Catarama pentru Mediafax.

El a precizat ca cel mai frumos moment pe care l-a petrecut impreuna cu Dinu Patriciu a fost atunci cand impreuna au format Partidul National Liberal Aripa Tanara: "Eram tineri acum 25 de ani, plini de energie, plini de viata, am facut un lucru bun."

Citeste si: