Hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe mai multe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Neamt, Bacau si Vrancea, unde de duminica seara pana luni dimineata s-ar putea produce cresteri rapide de debite si niveluri, peste cotele de atentie. Mai multe rauri din judetele Harghita, Covasna, Neamt, Bacau si Vrancea sunt de asemenea sub avertizare cod galben de inundatii, in urma ploilor torentiale, pana luni, la ora 04:00.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a intrat in vigoare duminica, la ora 21.45 si este valabila pana luni, la ora 04:00.

In timpul avertizarii cod galben, pe unele rauri mici din bazinul Raului Negru, cu probabilitate mai mare in bazinul superior (judetele Harghita si Covasna), Bistricioara si Bicaz (judetele Harghita si Neamt) si unele rauri mici din bazinele superioare ale Trotusului si Putnei (judetele Harghita, Bacau si Vrancea) se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite care ar putea duce la depasirea cotelor de atentie.

Si raurile mici din bazinele Iza, Lapus, Sieu, Ilisua si alti afluenti mici ai Somesului, aferente judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud, sunt sub avertizare cod galben de inundatii pana luni, la ora 06.00.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de duminica seara pana luni, la ora 06.00, in bazinele Iza si Somes se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri, ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru unele rauri mici din bazinele Iza, Lapus, Sieu, Ilisua si alti afluenti mici ai Somesului, bazine hidrografice aferente judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud.