Un tanar de 23 de ani, incarcerat intr-un penitenciar din provincie, a sunat in noaptea de vineri spre sambata la Sectia 4 a Politiei Capitalei si i-a spus ofiterului de serviciu ca fiul sau a cauzat un accident, dandu-se drept procuror si solicitand 20.000 de lei pentru a-l ajuta, informeaza Mediafax.

Ofiterul de serviciu de la Sectia 4 a primit, noaptea trecuta, in jurul orei 2:00, apelul unui barbat care s-a recomandat drept procuror si a incercat sa il insele prin metoda "Accidentul", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Emilia Mihai.

Barbatul i-a cerut ofiterului suma de 5.000 de lei, pe care sa o primeasca in aceeasi noapte, si alti 15.000 de lei, pe care sa ii primeasca sambata, pentru a-l ajuta pe fiul sau, care ar fi fost implicat intr-un accident. El i-a mai spus ca o va trimite pe secretara lui pentru a lua banii si i-a dat intalnire cu aceasta undeva in sectorul 1.

Dupa organizarea unui flagrant, ofiterul a mers la locul indicat, in jurul orei 3:00, unde a venit sa ridice banii, cu un taxi, o femeie de 44 de ani, aceasta fiind in prezent retinuta.

Politistii l-au identificat si pe barbatul care a sunat la sectie, fiind vorba de un tanar de 23 de ani, inchis intr-un penitenciar din provincie pentru furt calificat.

Metoda "Accidentul", in care oamenii primesc apeluri, in general pe telefonul fix, in care cineva se recomanda drept avocat, procuror sau politist, spune ca o ruda sau un alt apropiat al persoanei apelate a cauzat un accident, este ranit si nu poate vorbi si are nevoie de bani pentru a nu ajunge la inchisoare, este folosita de multe ori de detinuti, alaturi de ei operand alte persoane care se prezinta sa ridice banii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, autoritatile primesc in continuare plangeri de la oameni inselati astfel si ii sfatuiesc pe toti sa sesizeze organele de politie pentru a-si recupera prejudiciul, mai ales ca este vorba de sume mari de bani.

Totodata, in cazul in care primesc astfel de apeluri, cetatenii sunt sfatuiti sa incerce sa ia legatura persoanele la care se face referire si sa nu dea bani unor necunoscuti sau sa ii puna in conturi.