Presedintele Asociatiei Romanilor Greco-Catolici din SUA, Pr. Chris Terhes, considera ca decizia Tarom de a deschide doua curse cu China, in conditiile in care nu are in vedere deschiderea unei cursa pentru romanii din Statele Unite, "este un semn al directiei spre care priveste actualul Guvern al Romaniei si cu cine doreste sa isi intareasca viitoarele relatii". Pr. Terhes a declarat pentru HotNews.ro ca, in conditiile numarului mare de romani din SUA si al oamenilor de afaceri americani care vor sa faca afaceri in Romania, o astfel de cursa s-ar dovedi profitabila.

Intrebat cum comenteaza intentia Tarom de a deschide doua curse saptamanale directe spre China, in timp ce ruta spre SUA ramane fara cursa directa, pr. Terhes a raspuns: "Este de neinteles pentru romanii din Statele Unite de ce Tarom nu poate deschide cel putin o cursa aviatica cu Statele Unite, dar prefera sa deschida doua curse cu China, chiar daca iese in pierdere".

Liderul comunitatii romanilor greco-catolici din SUA a explicat ca lipsa unei legaturi directe intre Statele Unite si Romania ingreuneaza foarte mult calatoriile intre cele doua tari. Astfel, cei care vor sa mearga dintr-o tara in alta sunt nevoiti sa schimbe avioane cel putin intr-un loc. "Mai mult, toti cei care calatoresc intre Statele Unite si Romania trebuie sa foloseasca companii aeriene straine pentru a ajunge dintr-o parte in alta", arata pr. Terhes.

"Stiu din experienta ca multi romani care sunt din partea vestica a Romaniei prefera sa mearga cu avionul la Budapesta si de acolo sa plece cu microbuzul spre Romania deoarece conectia este mai usoara. In trecut erau curse Tarom care plecau din Statele Unite atat la Bucuresti cat si la Satu Mare, curse care erau pline", a mai declarat pentru HotNews.ro presedintele Asociatiei Romanilor Greco-Catolici din SUA.

Reprezentantul comunitatii romanilor din SUA crede ca "la cati romani sunt in Statele Unite si cati oameni de afaceri americani vor sa faca business in Romania, mi-e greu sa cred ca o cursa directa Romania - Statele Unite nu ar fi rentabila pentru Tarom".

"Faptul ca Tarom deschide doua curse cu China, dar ignora deschiderea unei curse pentru romanii din Statele Unite, cred ca este un semn al directiei spre care priveste actualul Guvern al Romaniei si cu cine doreste sa isi intareasca viitoarele relatii", a incheiat pr. Terhes.