In statiunea Baile Harghita a inceput sa ninga luni dimineata, dupa ce temperaturile au scazut, fiind inregistrate si intensificari ale vantului, dar localnicii sunt obisnuiti cu astfel de manifestari ale vremii, transmite Agerpres.

Kristaly Peter, proprietarul unui parc de aventuri din Baile Harghita, spune ca vremea in statiune este imprevizibila si nu prea stii la ce sa te astepti, in anii trecuti fiind inregistrate ninsori si la sfarsitul lunii mai sau in iunie.

"Ninge in statiune si bate vantul. Sambata a fost frumos, am stat pe terasa si astazi deja e frig si ninge. S-a mai intamplat sa avem ninsoare si anii trecuti, asa e la noi", a declarat pentru agentia de presa Kristaly Peter.

Stratul de zapada depus la altitudine este de 1-2 centimetri, dar traficul rutier catre statiune se desfasoara normal, drumul de acces fiind negru-umed.

Statiunea Baile Harghita este situata la o altitudine de 1.350 de metri si este localitate apartinatoare municipiului Miercurea Ciuc, avand o medie anuala de 150 de zile cu zapada.

Si la Miercurea Ciuc temperaturile au scazut luni dimineata, minima fiind de 2,7 grade Celsius. In municipiu a plouat duminica toata ziua, dar si in timpul noptii si luni dimineata.

Potrivit meteorologului Petho Devai Ildiko, de la Centrul Meteorologic Local Targu Mures, cantitatea de precipitatii cazuta in Miercurea Ciuc, in ultimele 24 ore, a fost de 24 litri pe metrul patrat, in conditiile in care media multianuala a lunii mai a fost de 64,5 litri pe metrul patrat.

Prognoza meteo arata ca cerul se va degaja in cursul noptii si este posibil ca temperaturile minime din zilele urmatoare sa coboare sub zero grade Celsius.

Minima absoluta a lunii mai, la Miercurea Ciuc, s-a inregistrat in 2007 si a fost de minus 7 grade Celsius.