In statiunea Baile Harghita a inceput sa ninga
Kristaly Peter, proprietarul unui parc de aventuri din Baile Harghita, spune ca vremea in statiune este imprevizibila si nu prea stii la ce sa te astepti, in anii trecuti fiind inregistrate ninsori si la sfarsitul lunii mai sau in iunie.
"Ninge in statiune si bate vantul. Sambata a fost frumos, am stat pe terasa si astazi deja e frig si ninge. S-a mai intamplat sa avem ninsoare si anii trecuti, asa e la noi", a declarat pentru agentia de presa Kristaly Peter.
Stratul de zapada depus la altitudine este de 1-2 centimetri, dar traficul rutier catre statiune se desfasoara normal, drumul de acces fiind negru-umed.
Statiunea Baile Harghita este situata la o altitudine de 1.350 de metri si este localitate apartinatoare municipiului Miercurea Ciuc, avand o medie anuala de 150 de zile cu zapada.
Si la Miercurea Ciuc temperaturile au scazut luni dimineata, minima fiind de 2,7 grade Celsius. In municipiu a plouat duminica toata ziua, dar si in timpul noptii si luni dimineata.
Potrivit meteorologului Petho Devai Ildiko, de la Centrul Meteorologic Local Targu Mures, cantitatea de precipitatii cazuta in Miercurea Ciuc, in ultimele 24 ore, a fost de 24 litri pe metrul patrat, in conditiile in care media multianuala a lunii mai a fost de 64,5 litri pe metrul patrat.
Prognoza meteo arata ca cerul se va degaja in cursul noptii si este posibil ca temperaturile minime din zilele urmatoare sa coboare sub zero grade Celsius.
Minima absoluta a lunii mai, la Miercurea Ciuc, s-a inregistrat in 2007 si a fost de minus 7 grade Celsius.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”