Codul rosu de inundatii se mentine pe sectoare din raul Vedea si afluentul sau, Raul Cainelui, in judetul Teleorman, pana marti, la ora 18.00, potrivit unei noi avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), potrivit Mediafax.

Avertizarea de cod rosu se mentine pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman) si Raul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele - confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman). Avertizarea a fost instituita la nivel local si va fi in continuare detaliata si actualizata, functie de evolutia situatiei hidrologice, de catre Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea.

Tot pana marti seara, este cod galben de inundatii pe Ialomita sector aval confluenta cu raul Prahova - S.H. Ciochina (judetul Ialomita), pe Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), pe raul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

Raman sub cod galben raul Calmatui (judetul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Valeni - amonte confluenta cu Teleorman (judetul Teleorman), raul Teleorman sector aval S.H. Tatarastii de Sus - amonte S.H. Teleorman (judetul Teleorman), Sabar si afluentul sau Ciorogarla pe sectorul aferent judetelor Giurgiu si Ilfov, raul Ialomita sector aval S.H. Ciochina (judetul Ialomita) si Buzau aval S.H. Banita (judetul Braila).