Mehedinti, judetul condus de PSD-istul Adrian Duicu, arestat preventiv pentru coruptie, a inregistrat o prezenta la vot de 69,24% la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, in iulie 2012, imediat dupa Olt (73,89%) si Teleorman (70,23%).

Adrian DuicuFoto: Agerpres

Potrivit rezultatelor definitive oferite de Biroul Electoral Central, media la nivel national a fost de 46,24%.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

De notat ca premierul Victor Ponta a declarat ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, si nici de seful CJ Dolj, Ion Prioteasa, afirmand ca acestia "au probleme" pentru ca PSD este bine cotat in judetele respective.

"Eu cred ca vom lua mai multe voturi, pentru ca oamenii stiu foarte bine. Eu nu ma dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toti ceilalti care doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine au probleme. Stiam cu totii acest lucru, ca asta se va intampla pana in noiembrie", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Ioan Adrian Duicu este presedintele filialei PSD Mehedinti, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti din iunie 2012, presedinte al biroului Ligii alesilor locali ai PSD din noiembrie 2014 si secretar executiv al social-democratilor, potrivit declaratiei sale de avere. Duicu s-a nascut in 1970 si a absolvit Facultatea de Inginerie Bucuresti.

Potrivit Realitatea, Duicu a fost numit in 2001 director al sucursalei Mehedinti a companiei de stat Petrom, dupa ce presa a relatat ca anterior acestei numiri Adrian Duicu si familia sa ar fi facut afaceri private cu combustibili si ca acesta nu ar fi fost strain de "contrabanda cu benzina si motorina inspre fosta Iugoslavie, in timpul razboiului".

De notat ca, potrivit unei analize publicate de HotNews.ro in 2012, cele 3 judete aduna la un loc circa 6,1% din populatia Romaniei, iar din punct de vedere economic greutatile cu care cele trei judete se confrunta sunt semnificative.

Cei circa 250.000 de pensionari care locuiesc in Olt, Mehedinti si Teleorman reprezinta circa 5% din pensionarii Romaniei, iar dintre acestia aproape 100.000 sunt in Teleorman.

Mehedinti si Dolj au inregistrat investitii directe de zero euro in 2011, in vreme ce Teleorman a atras 19,8 milioane de euro de la investitorii straini si 13.8 milioane de euro de la investitori romani. Banii astfel investiti au adus un plus de 343 locuri de munca.

In 2010, cele 3 judete au atras 7,3% din totalul investitiilor straine directe atrase de Romania, potrivit calculelor BNR.

Citeste si: