Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a depus miercuri demisia, care a fost acceptata de ministrul de Interne, Radu Stroe, potrivit unor surse citate de B1 TV.

UPDATE: Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea IGSU, la propunerea ministrului Stroe.

Ioan Burlui declarase, in cursul aceleiasi dimineti, ca nu isi imputa nicio vina in cazul accidentului aviatic din Cluj, ca il "doare sufletul" ca incidentul s-a soldat cu victime si ca nu asteapta ca cineva sa-i ceara demisia pentru ca si-o poate depune singur.

"Sunt in masura sa adopt cu demnitate orice masura. Nu astept sa mi-o ceara cineva (n.r. - demisia) pentru ca sunt in masura sa o depun singur. Eu nu imi imput nimic. Noi nu putem decat sa vorbim de lege, nu pe langa lege. Ma refer la Legea 741/2008 referitoare la modul in care se manageriaza accidentele aviatice civile. Important este (n.r. - dupa acest incident) sa fie luata o masura in favoarea oamenilor aflati in situatii de urgenta. Pe mine ma doare sufletul ca sunt victime asa cum a fost si cazul cu acei sase oameni cazuti cu masina in canalul Dunare - Marea Neagra, asa cum a fost si cu colegul nostru de la Fetesti. Numai in pielea familiei sa nu fii!", a declarat seful IGSU.

Colonelul Ion Burlui a spus ca a fost miercuri dimineata la MAI si a vorbit cu ministrul Radu Stroe, asta dupa ce marti au fost impreuna la Guvern pentru a inmana vicepremierului Gabriel Oprea o prima informare din raportul cerut de prim-ministrul Victor Ponta referitor la accident.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a plecat miercuri de la sediul MAI spre Palatul Victoria, unde se vor dezbate concluziile raportului cerut de premierul Victor Ponta pe tema accidentului aviatic din Cluj.

La iesirea din minister, intrebat de jurnalisti daca isi va da demisa, Stroe a raspuns: "Nu!".

Marti seara, la plecarea din minister, Stroe declara presei ca isi reproseaza ca tragedia s-a intamplat in timpul mandatului sau.

"Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia", afirma ministrul de Interne.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat marti dimineata pe vicepremierul Gabriel Oprea sa prezinte pana la sedinta de guvern de miercuri o informare despre modul in care a actionat fiecare institutie in parte in cazul operatiunilor de luni, potrivit unei informatii publicate pe site-ul Guvernului.

Informatiile vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, in cursul sedintei de guvern de miercuri, sa fie analizata activitatea fiecarei institutii implicate si sa fie luate masurile care se impun, se precizeaza pe site-ul Executivului.

Potrivit unor surse din MAI, aceasta informare data de ministrul Radu Stroe este doar o parte din raportul final unde vor fi consemnate activitatile tuturor institutiilor care au actionat pentru gestionarea evenimentului din judetul Cluj, inclusiv Romatsa.