La Miercurea Ciuc s-a inregistrat, in noaptea de marti spre miercuri, o noua minima nationala a acestei ierni, mercurcul termometrelor coborand pana la minus 21.2 grade Celsius. Meteorologul de la Centrul Meteo Targu Mures, Lidia Gheorghies a declarat pentru Agerpres ca valoarea de minus 21,2 grade Celsius s-a consemnat la miezul noptii, apoi temperatura a inceput sa creasca, iar la ora 8.00 se inregistrau minus 15 grade Celsius.

O noapte geroasa a fost si in celelalte localitati harghitene in care se fac masuratori meteorologice. La Toplita au fost minus 20 grade Celsius, la Joseni s-au inregistrat minus 17.7 grade, la Odorheiu Secuiesc minus 16,6, in vreme ce la Bucin mercurul termometrelor a aratat minus 12,9 grade.

"Aceste temperaturi scazute se datoreaza influentei unui camp anticiclonic de presiune ridicata si trasportului unei mase de aer rece, cu caracteristici polare, la care a contribuit si nebulozitatea scazuta si prezenta stratului de zapada", a explicat meteorologul Lidia Gheorghies.

Cea mai scazuta temperatura a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, s-a inregistrat in anul 1998, cand termometrele au aratat minus 33 grade Celsius.