O comisie de control a Ministerului Sanatatii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, unde va incepe verificari dupa ce un chirurg din spital a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, transmite Mediafax.

Potrivit medicului Mirela Neagu, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Prahova pe probleme de sanatate, comisia care va face verificari in Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti este formata din trei reprezentanti a Ministerului Sanatatii, doi reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Prahova si un reprezentant al Consiliului Judetean, institutie care are in administrare unitatea medicala.

"Nu stiu ce profesii au membrii comisiei care au venit de la Ministerul Sanatatii, dar pot sa va spun ca din partea Directiei de Sanatate Publica Prahova fac parte din comisie un medic si directorul economic al directiei, iar reprezentantul Consiliului Judetean Prahova in comisie este tot medic", a declarat Mirela Neagu pentru corespondentul Mediafax.

Ea a precizat ca verificarile se vor incheia in 29 noiembrie.

Contactat telefonic miercuri dimineata, medicul Dan Oprea a refuzat sa faca orice comentarii legate de faptul ca Ministerul Sanatatii a trimis comisie de control la spital ca urmare a afirmatiilor pe care el le-ar fi facut in scrisoarea adresata unui ziar local. Chirurgul Dan Oprea a spus doar ca este la spital si ca are pacienti.

Ministerul Sanatatii a anuntat, marti, ca a dispus inceperea unei anchete la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti dupa ce presa locala din Prahova a publicat un articol in care citeaza un medic chirurg de la acest spital care ar face afirmatii in legatura cu lipsurile cu care se confrunta unitatea medicala si cu dezinteresul autoritatilor.

"Nu am cum sa raman impasibil", a spus ministrul Eugen Nicolaescu, precizand in acelasi timp ca nu intelege de ce chirurgul nu a sesizat conducerea spitalului. Managerul Spitalului de Urgenta din Ploiesti, aflat in subordinea CJ Prahova, a declarat pentru Digi 24 ca "domnul doctor ne-a trimis o adresa in care ne spune ca este obosit fizic si psihic si ca nu a mai dorit sa intre in garzi".