Mii de studenti de la marile Universitati din tara participa miercuri la cel mai mare mars din ultimii ani. Ei cer Guvernului,in principal, alocarea a 6% din PIB pentru educatie.

Studentii mai solicita sa creasca finantarea de baza a universitatilor pana la valoarea ei din 2008, sa fie marita cu 30% subventia camine-cantine, sa creasca si fondul de burse cu destinatie clara catre bursele sociale si sa existe investitii reale in centrele de consiliere si orientare in cariera si o metodologie care sa defineasca normele de functionare a acestora, potrivit unui comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) Protestele vor avea loc in Capitala si in alte 10 orase din tara.

In Bucuresti, acestia vor pleca in mars pe traseul: Belvedere - Regie ￯ Grozavesti - Facultatea de Filosofie - Universitatea Nationala de Educatie fizica si sport - Facultatea de Drept - Complexul studentesc Mihail Kogalniceanu - Facultatea de Sociologie si asistenta sociala - Piata Universitatii. La ora 14.00, studentii vor porni din Piata Universitatii spre Ministerul Educatiei si se vor opri in fata Guvernului.

In tara, protestele vor avea loc la Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea si Alba Iulia.

Elevii sustin actiunea studentilor

Ei vor purta miercuri banderole albe in semn de protest fata de subfinatarea sistemului educational, iar in unele judete, dupa orele de curs, se vor alatura manifestatiilor studentilor, a anuntat Consiliul National al Elevilor (CNE).

INtr-un comunicat de presa, organizatia trage un semnal de alarma in privinta subfinantarii invatamantului romanesc si solicita Guvernului alocarea a 6 la suta din PIB pentru educatie.

In 6 noiembrie, ANOSR s-a declarat solidara cu protestul din Capitala al cadrelor didactice, la care au participat peste 7.000 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).