Staretul manastirii Cotmeana din judetul Arges a fost fugarit, imbrancit si lovit de doi credinciosi, sot si sotie, bunica si un unchi ai acestora, nemultumiti ca slujbele pe care sustin ca le-au platit parintelui nu au avut efectul asteptat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ProTV, totul a inceput in urma cu zece luni, cand staretul a tinut primele slujbe femeii insarcinate care se temea ca viitorul prunc se va naste cu o malformatie numita in popor "buza-de-iepure". Credincioasa mai are o fetita care a venit pe lume cu aceeasi afectiune.

Viitoarea mamica avea sa tina posturi si sa vina si de doua ori pe luna pentru slujbe speciale, platite, insa rugile staretului nu au fost suficiente, pentru ca bebelusul s-a nascut cu aceasta afectiune. Slujitorul Domnului se apara si spune ca el i-a promis femeii ca bebelusul va fi sanatos, dar numai daca ea va respecta tot ce ii spune el.

Enoriasii nemultumiti sustin ca i-au dat preotului 2.600 de lei ca sa se roage pentru sanatatea copilului pe care il asteptau, dar baietelul a venit pe lume cu o malformatie congenitala. Revoltati, "pagubitii" au mers sa-i ceara socoteala preotului pentru "tratamentul" esuat. Preotul a povestit ca i-a fost rupta sutana si ca a fost fugarit prin altar.

"Nu este de calificat asa ceva, sa vina cineva sa ceara banii de la acatiste dupa 9 luni. Strigator la cer! Cine a mai vazut sa vina inapoi sa ceara banii pe acatiste?!", se plange staretul, intr-o declaratie pentru reporterii PRO TV.

In apararea staretului au sarit si cativa calugari si imediat s-au impartit pumni si picioare, in jurul bebelusului de numai 2 luni pe care mama il purta cu ea in brate, relateaza postul TV. Chemati de urgenta printr-un apel la 112, politistii au sosit cand scandalul in manastire era in toi, iar cei implicati aveau nevoie si de ingrijiri medicale.

Credinciosii au facut plangere la politie. Tabara adversa asteapta dreptatea divina. "Cu lacrimi, am sa tip la tine, Doamne, alege-s-ar praful de ei", s-a rugat staretul, cu ochii in lacrimi, in fata camerelor de filmat. "Arza-i-ar focul! Sa le dea Dumnezeu binele, cum mi-au dat ei mie linistea!", a mai spus calugarul, inchinandu-se.

Potrivit Pro TV, preotul a gasit si explicatia esuarii "tratamentului": "Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic".

Un procuror verifica daca faptele preotului pot fi incadrate la inselaciune.