Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a depus, luni, o plangere penala pentru denunt calomnios in cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, in care a aratat ca acesta a folosit date false sau eronate atunci cand l-a denuntat la DNA, scrie Mediafax.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghita Mateut, a declarat ca directorul general al Antena TV Group a depus luni o plangere penala la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5, in care il acuza pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei de "denunt calomnios simplu, dar si cu consecinte deosebit de grave".

Mateut a precizat ca argumentele plangerii penale formulate de Sorin Alexandrescu sunt acelea ca Ioan Bendei, martor denuntator in dosarul in care directorul general al Antena TV Group este acuzat de santaj, ar fi folosit "date eronate si mincinoase" in denuntul sau, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instantei.

Avocatul a mai spus ca rezolutia de incepere a urmaririi penale din 19 aprilie emisa pe numele lui Sorin Alexandrescu in baza denuntului facut de Bendei la aceeasi data ar fi fost infirmata de catre un procuror ierarhic superior din DNA in 10 mai.

Un alt argument invocat in plangerea penala este acela ca instanta a respins o solicitare a procurorilor DNA de efectuare a unor perchezitii la domiciliul si la locul de munca al lui Sorin Alexandrescu. Avocatul a precizat ca, prin declaratiile pe care le-a facut si informatiile eronate pe care le-a furnizat, Ioan Bendei ar fi incalcat legea si i-ar fi adus grave prejudicii clientului sau.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 a confirmat depunerea plangerii penale formulate de Sorin Alexandrescu la adresa lui Ioan Bendei si a aratat ca aceasta va fi data in lucru catre un procuror ce urmeaza sa analizeze argumentele partilor.

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de Camelia Rodica Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj, potrivit DNA.

Potrivit actelor intocmite de procurori, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului", au mai aratat procurorii in comunicatul de presa in care au anuntat extinderea cercetarilor in dosarul lui Sorin Alexandrescu.

Totodata, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan Bendei, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare, potrivit procurorilor.

"Incepand cu data de 9 mai 2013, pe doua posturi de televiziune din cadrul Antena TV Group a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica care ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata. Cu ocazia mai multor intalniri, inculpatul Alexandrescu George Sorin i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena TV Group, in conditiile impuse", a aratat DNA.

Din probatoriul administrat pana in prezent a reiesit ca Alexandrescu a purtat, in mod constant, discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, "cu invinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reiesind ca aceasta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens", potrivit procurorilor.

In 11 iulie, din partea Cameliei Voiculescu, presedintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat in care aceasta acuza "lupta politica a regimului Basescu".

De asemenea, Camelia Voiculescu arata, in comunicatul citat, ca "nu exista niciun cap real de acuzare" impotriva sa sau a membrilor familiei sale.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au aratat ca Sorin Alexandrescu urmarea sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Sorin Alexandrescu ar fi discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisa lui Bendei, emisa de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a inregistrarii convorbirii telefonice care a avut loc intre cei doi in 26 aprilie, au aratat procurorii. Camelia Voiculescu i-ar fi atras atentia lui Alexandrescu sa aiba grija: "Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! Si oricum tre¬ sa ai super grija, te rog!? Stii ca ¬ Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia".