Sase elevi din judetul Satu Mare au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor anuntate inainte de solutionare contestatiilor. In acelasi judet exista insa si doua licee la care s-a inregistrat promovabilitate zero, scrie Agerpres. Este vorba despre Liceul Tehnologic Tarna Mare unde niciunul dintre cei 8 candidati nu au trecut bacalaureatul si Liceul Tehnologic 'Simion Barnutiu' din Carei, unde toti cei 32 de elevi inscris la BAC au luat note sub limita necesara pentru a promova examenul.

Mediile de 10 la Bacalaureat 2013 au fost obtinute, in Satu Mare, de catre 5 elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu (unde procentul de promovabilitate este de 98,98%) si de 1 elev de la Colegiul National Kolcsey Ferenc.

Potrivit datelor prezentate luni de Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, dintre cei 2.864 de candidati inscrisi la sesiunea iunie-iulie 2013 (2.392 din promotia curenta si 472 din promotiile anterioare), s-au prezentat la probele scrise 2.709 candidati (2.278 candidati din promotia curenta si 431 candidati din promotiile anterioare), scrie Agerpres.

Procentul de promovabilitate la nivel de judet este 62,03% pentru candidatii din promotia curenta si 35,5% pentru candidatii din promotiile anterioare, rezultand un procent total de promovabilitate pe judet de 57,81%. Cei mai multi candidati au obtinut medii cuprinse intre 6 si 6,99.

Liceele cu promovabilitate zero scapa de orice sanctiune

Liceele cu o promovabilitate de sub 15% la Bacalaureat nu vor mai fi sanctionate, anul acesta. Ecaterina Andronescu a semnat la finalul anului trecut un ordin prin care a aprobat metodologia pe baza careia se stabileste reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar. Ordinul elimina integral articolul introdus in metodologie in 2011 de Daniel Funeriu si care prevedea urmatoarele: "Unitatile de invatamant de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa". In metodologia promovata de ministrul Ecaterina Andronescu aceasta prevedere este eliminata integral. Detalii pe aceasta tema aici

Citeste si: