Gigi Becali a declarat luni ca nu se astepta sa fie condamnat la trei ani de inchisoare si sa fie distrusa "o familie in halul asta pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani", concluzionand: Asta e tara lui Hristos? Asta e tara lui Satana!

Acesta a sustinut ca este o "anomalie" faptul ca a fost condamnat de trei judecatori si achitat de alti cinci si a precizat ca va ataca sentinta la CEDO.

"Nu credeam ca se poate intampla asa ceva. Cum sa distrugi o familie in halul asta pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Asta e tara lui Hristos? asta e tara lui Satana", a comentat el, la Palatul Parlamentului.

Parlamentarul PNL a cerut organelor de ordine sa-l lase sa se prezinte singur la arest: "Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba macar un minim de decenta si de eleganta si de respect sa astepte sa ma prezint singur, sa nu vina cu tot felul de mascati si cu tot felul de circuri".

Intrebat de ziaristi care a fost reactia familiei sale, Gigi Becali a spus ca sora sa a lesinat, dar "mama e tare, e credincioasa, asa a vrut Dumnezeu, s-a dus acolo".

El a spus ca cel mai mare regret al sau este ca a asteptat sentinta in Romania: "Trebuia sa astept eu sentinta acolo unde trebuia sa o astept si imi vedeam de treaba mea. Nu mai veneam toata viata aici si cu asta basta, asta nu poate fi o tara".

Gigi Becali a acuzat o "negociere" a condamnarii sale intre "servicii, intre judecatori" si a sustinut ca daca nu intra in politica nu avea aceste probleme.

"Eu nu ma rog decat pentru mantuire, poate asa Dumnezeu vrea sa ma curete. Asa a fost soarta mea si asta e crucea pe care trebuie sa o duc. O duc si cu asta basta si zic Doamne da-mi putere si da putere la familia mea ca sa fie sanatoasa familia, ca eu nu am probleme daca simt familia ca e sanatoasa si puternica".

Parlamentarul a precizat ca ii va cere lui Traian Basescu sa-l gratieze: "Toate demersurile care le pot face, smerenie, orice, le voi face pentru ca sa fiu liber pentru familia mea, nu-mi cad galoanele. Vrea s-o dea, bine, nu vrea s-o dea, bine. Pai mi-e rusine sa cer libertatea mea?"

In final, Gigi Becali le-a cerut ziaristilor sa nu vina la locuinta sa din Pipera deoarece nu va mai sustine alte conferinte de presa: "Am fost sclavul vostru, am stat la cheremul vostru cand ati vrut si cum ati vrut. Lasati-ma sa stau si eu linistit, sa ma duc si eu acasa, sa-mi vad familia, nu o sa mai dau niciun interviu. Eu ma duc frumos, imi fac bagajele si ma duc singur".