O tanara originara din Botosani a primit Premiul international de excelenta in cercetare (TESOL Award for Distinguished Research) pentru anul 2013, acordat de Asociatia internationala pentru predarea englezei la vorbitori de alte limbi (TESOL International Association). Dr. Andreea Cervatiuc, stabilita in Canada, a fost distinsa pentru un articol realizat la finalul unui proiect de cercetare desfasurat la Universitatea din Calgary, transmite Agerpres.

Potrivit asociatiei, acest prestigios premiu international se ofera o data pe an unui singur cercetator din intreaga lume care este onorat pentru cel mai valoros studiu de specialitate aparut intr-o publicatie stiintifica erudita in domeniu.

Andreea Cervatiuc este cercetator si cadru didactic la Universitatea din Calgary, unde preda cursuri universitare si post-universitare in domeniul lingvisticii aplicate.

In calitatea sa de castigatoare a Premiului international de excelenta pentru anul 2013, romanca a fost invitata sa fie vorbitorul de onoare al anului 2013 in cadrul Conventiei anuale si Expozitiei Internationale TESOL 2013 (TESOL International Convention & English Language Expo) si la Forumul doctoral international din domeniu (2013 International TESOL Doctoral Forum), evenimente gazduite de Dallas (SUA), cu participarea a peste 7.000 de cadre didactice, universitari si cercetatori din toata lumea. In cadrul acestor manifestari, sub genericul "Demonstrand excelenta", a avut loc si ceremonia de acordare a premiului.