Ministerul Educatiei Nationale a centralizat pana vineri, 10 mai, ora 20:00, 4.089 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, se arata intr-un comunicat, remis sambata de MEN, informeaza Agerpres.

Dintre acestea, 3.221 reprezinta cereri pentru copiii care implinesc 6 ani pana la 1 septembrie 2013, iar alte 868 pentru aceia care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie 2013. In aplicatia de inscriere online au fost introduse 54 de cereri, dintre care 32 au fost validate la secretariatele unitatilor de invatamant.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare este destinata copiilor care fie nu au fost inscrisi in prima etapa, fie nu au putut fi repartizati pe locurile pentru care au optat parintii. Optiunile pot fi facute numai pentru acele unitati de invatamant unde mai exista locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, recomanda tuturor parintilor sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare, in perioada alocata celei de-a doua etape, respectiv 8 - 17 mai. Ministrul le precizeaza parintilor sa completeze pe formularul de inscriere nu doar o optiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii sa ramana nedistribuiti si in aceasta etapa.